in

ПУТИН ЗАЛЕДИО ЗАПАД: Ако се неко умеша у ситуацију у Украјини – следи МУЊЕВИТ УДАР

Руски председник Владимир Путин саопштио је данас да су донете све одлуке о реаговању Москве у случају да дође до претње стратешкој безбедности Русије и упозорио да ће се било која земља која покуша да се умеша у дешавања у Украјини суочити са брзим одговором Русије.

– Ако се неко умеша у ситуацију у Украјини и буде стварао претњу стратешког карактера – удар ће бити муњевит – упозорио је Путин, и истакао да ће Москва у ту сврху употребити средства која не поседују њени противници.

Руски лидер је поручио да су планови, како је рекао, руских противника, да униште земљу санкцијама, пропали.

– Противници су дуго водили економски рат против Русије и уводили су корак по корак нова и нова ограничења у виду санкција, користећи разне изговоре, а понекад и без изговора – рекао је Путин, преноси агенција ТАС.

Говорећи о економском стању земље, рекао је да руска рубља, банкарски систем, транспортни сектор и привреда у целини одолевају санкцијама које су уведене Москви и обећао одговор на покушаје да се Русија изолује.

Руско министарство финансија очекује да ће се бруто домаћи производ смањити за 8,8 одсто у 2022. години у свом основном сценарију, или за 12,4 одсто по конзервативнијем сценарију, показано је у документу у који је Ројтерс имао увид.

Говорећи о застрашивању руских новинара, Путин је поручио да је уверен да ће ти покушаји застрашивања пропасти.

– Оно што желим да кажем и у шта сам потпуно сигуран јесте да су овакви покушаји застрашивања оних који раде у медијском простору, застрашивања руских новинара који заузимају патриотски став, осуђени на тотални неуспех – рекао је руски лидер.

Према његовим речима, специјална војна операција је спречила стварну опасност која би се десила на руској територији.

– Морамо јасно да схватимо да су наши војници и официри спречили стварну опасност која се надвила над нашом земљом – оценио је Путин.

Додао је да су војници и официри „својом храброшћу, одлучношћу и херојством спречили масовни сукоб који би се одвијао на руској територији, али по туђим сценаријима“.

Извор: Танјуг