in

РУСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ ОТКРИВА: Нуклеарни рат би могао почети у Финској- ОВО ЈЕ РАЗЛОГ!

Евентуални улазак Финске и Шведске у Северноатлантски савез могао би да доведе до опасних геополитичких преседана.

До овог закључка дошао је доктор војних наука Константин Сивков након анализе одлуке руководства НАТО.

Сивков је говорио о томе колико је такав сценарио опасан за Русију, а такође је објаснио зашто би ратови великих размера могли да почну у Балтичком мору.

Константин Сивков је пре свега скренуо пажњу на чињеницу да ће улазак Финске и Шведске у НАТО омогућити Бриселу да преузме контролу над делом Финског залива, што ће отежати реализацију задатака обезбеђења руске поморске групе у Калињинградској области.

Такав сценарио би могао да испровоцира Северноатлантску алијансу да предузме опасне и одлучне мере против бродова руске Балтичке флоте.

„Ако Шведска и Финска прогласе зону од 12 миља, тада ће у ствари бити блокирано грло Финског залива“, објаснио је Сивков.

По мишљењу војног стручњака, Северноатлантска алијанса највероватније користи финску територију за стварање новог упоришта против Русије.

Такве мере могу се предузети одмах након што Хелсинки пристане на услове Брисела. Осим тога, НАТО ће моћи да организује опасне провокације у Финском заливу, које ће довести до почетка ратних дејстава великих размера у зони Балтичког мора.

„Фински мостобран је од великог значаја за решавање задатака у борби НАТО блока против руског севера“, резимирао је Сивков.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs