in

Srpska opozicija čestitala Milatoviću na izbornoj pobedi

Srpska opozicija čestitala Milatoviću na izbornoj pobedi

BEOGRAD –

Opozicione stranke Zajedno, Zavetnici, POKS, Socijaldemokratska stranka, Demokratska stranka, pokret Novo lice Srbije i Nacionalni savjet crnogorske manjine u Republici Srbiji čestitali su danas pobedu Jakovu Milatoviću na predsedničkim izborima u Crnoj Gori.

Iz stranke Zajedno naveli su u saopštenju da je pobeda Milatovića “velika pobeda demokratije i istorijska pobeda građana Crne Gore koji su nedvosmisleno pokazali da su željni promena” i dodali da pozdravljaju važnost regionalne saradnje i ekonomskog povezivanja koje je Milatović zagovarao u kampanji.

Srpska stranka Zavetnici je čestitala građanima Crne Gore na fer i demokratskim izborima i izrazila uverenje da će novoizabrani crnogorski predsednik “imati razumevanje i poštovanje prema političkim, građanskim i indentitetskim pravima srpskog naroda u Crnoj Gori i čvrstim istorijskim vezama Srbije i Crne Gore”, rekli su Zavetnici u saopštenju.

U saopštenju POKS-a kažu da se nadaju da će pobeda Jakova Milatovića značiti obnovu istinskih bratskih odnosa Srbije i Crne Gore.

Iz pokreta Novo lice Srbije naveli su u saopštenju da je crnogorsko društvo pokazalo zrelost, odbacilo politiku podela, kriminala i mržnje i otvorilo novo poglavlje sa novim ljudima.

Nacionalni savjet crnogorske manjine u Srbiji je u saopštenju poželeo Milatoviću da uspešno obavlja funkciju predsednika Crne Gore.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je na svom Tviter nalogu čestitao Milatoviću pobedu na predsedničkim izborima.

“Ovo je veliki dan za Crnu Goru, ali i za ceo region. Jakovu Milatoviću želim puno sreće i mudrosti na putu koji je pred njim i da njegovi rezultati budu dostojni veličine njegove današnje pobede”, napisao je Tadić na Tviteru.

Čestitke Milatoviću na izbornoj pobedi i crnogorskim građanima na slobodnim i poštenim izborima uputio je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /