in

СУДИЈА ПИТАО ДИЈАНУ – УСЛЕДИО ШОК: Да ли познајете Вељка Беливука?

Бивша државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић данас је пред Специјалним судом наставила да износи одбрану и први пут говорила и о оптужбама да је наредила да се склони део аудио и видео снимка у ком покојни адвокат Драгослав Огњановић и убијени Драгослав Милорадовић говоре о њој.

– Информисана сам о томе да сам поменута у разговору нека два лица. Познато је да се иначе приватне ствари из разговора не ставе, уколико немају везе са кривичним делом. Нисам наложила да се било шта уклања, а колико знам, цео материјал је отишао ка тужиоцу – рекла је она и открила да је поступајући заменик тужиоца Миленко Мандић, који заступа отпужницу против ње водио и тај предмет у ком је дата наредба по којој су убијени адвокат и убијени Милорадовић били аудио и визуелно снимани – изјавила је Хркаловић.

– Тужилац Мандић, који је овде поступајући тужилац је обавештен о целом разговору. Ја бих га позвала за сведока, али је он овде тужилац – навела је Дијана Хркаловић, која је одбила да одговора на питања заменика тужиоца Миленка Мандића јер је „од почетка тенденциозан“, али је прихатила да одговара на питања судије и осталих странака у поступку.

Први пут Дијана Хркаловић се јавно изјаснила о томе да ли познаје Вељка Беливука.

Судија: Да ли познајете лице Вељко Беливук?

Дијана Хркаловић: Знам о коме се ради, али не не познајем га.

Извор: Курир.рс