in

Ухапшен председник Привредног суда Црне Горе; Абазовић: Полицајац Лазовић је у Црној Гори

Јованић се сумњичи да је организатор криминалне групе која је претходних година, злоупотребом службеног положаја и другим кривичним делима, оштетила државу за више десетина милиона евра.

Јованића су ухапсили припадници Специјалног полицијског одељења, након претреса његове канцеларије којој је присуствовао.

Претреси просторија Привредног суда почели су рано јутрос.

Абазовић тврди да је Петар Лазовић у Црној Гори

Црногорски премијер Дритан Абазовић демантовао је данас писање дела подгоричких медија да полицијски службеник Петар Лазовић, који је у документу Еуропола означен као члан кавачког криминалног клана, није у Црној Гори.

„Петар Лазовић је у Црној Гори и то је за сада најважније, казао је премијер Дритан Абазовић, одговарајући на питање Вијести.

„Предмет у СДТ-у је у току, предат је тужиоцу на обраду и мислим да ћемо брзо имати резултате када је у питању конкретни случај. Службеници који раде противзаконито биће удаљени из служби и то ће се радити у континуитету“, рекао је Абазовић новинарима у Скупштини.

Главни специјални тужилац наложио је поново формирање предмета поводом овог документа Еуропола, а Абазовић, министар полиције Филип Аџић, директор Управе полиције Зоран Брђанин и в.д. директора Агенције за националну безбедност Саво Кентера требало је да буду данас саслушани у Одбору за безбедност и одбрану.

Документ Еуропола надлежнима у Црној Гори је достављен јула прошле године, а тужилац Саша Чађеновић је оценио да у њему нема ничег спорног.

Седница Одбора није одржана због недоласка посланика ДПС-а.

Иначе, Абазовићева влада је крајем априла изабрана у парламенту, уз подршку ДПС-а Мила Ђукановића.

Полиција иста, само тужиоци су различити

Абазовић је поздравио данашњу акцију Специјалног државног тужилаштва и полиције у којој је ухапшен председник Привредног суда Блажа Јованића.

„Мислим да је правда кренула одраније, само што ће сад добити још више замаха, и све што ће се десити у наредном периоду је врло позитивно за Црну Гору, а нека причају резултати. Резултати су засад неумољиви и очекујем да се овај тренд настави“, навео је Абазовић.

Абазовић, који је у претходној влади као потпредседник био задужен за координацију безбедносних служби, каже да је полиција иста као пре, а да су тужиоци различити. „Одмах имамо резултате“, рекао је Абазовић новинарима у Скупштини.

„Мислим да је такозвана стечајна мафија узела маха и нанела велику штету држави, и да је ово јутрос добар почетак да се против тога боримо“, додао је он.

У претходном периоду се, како је рекао, дешавало доста чудних ствари. „Сада је дошло време да се полако своде рачуни и да свако одговара за то што је радио“, навео је премијер, пренеле су подгоричке Вијести.