in

Ukinuto rešenje o puštanju Vesne na slobodu

Ukinuto rešenje o puštanju Vesne na slobodu

“Apelacioni sud Crne Gore je nakon sednice veća od 20. novembra doneo rešenje kojim je uvažio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i povodom te žalbe i po službenoj dužnosti ukinuo rešenje Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje”, navodi se na sajtu Apelacionog suda, preneo je RTCG.

Rešenjem Višeg suda u Podgorici od 11. novembra odbijen je, kako ističu, predlog Specijalnog državnog tužilaštva za produženje pritvora i ukinut je pritvor okrivljenoj Vesni Medenici.

Kako dalje navode, odlučujući o žalbi Specijalnog državnog tužilaštva, veće Apelacionog suda je utvrdilo da je pobijano rešenje zahvaćeno bitnim povredama odredaba krivičnog postupka, jer prvostepeni sud nije ispoštovao naloge iz prethodnog ukidnog rešenja Apelacionog suda od 10. novembra , a bio je dužan da raspravi sva sporna pitanja na koja je ukazao drugostepeni sud u ukidnom rešenju.

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo predalo je 14. novembra žalbu na ukidanje pritvora Medenici, osumnjičenoj da je član organizovane kriminalne grupe, koju je osnovan njen sin Miloš, koji je i dalje u pritvoru.

Medenica, koja se sumnjiči i za trgovinu uticajem, odnosno zloupotrebu službenog položaja, puštena je da se brani sa slobode.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /