in

УЖАС! Полицајац убио дечака (12) – са леђа пуцао на њега, иако је знао да је НЕНАОРУЖАН

Амерички полицајац пуцао је у дечака три пута иако је знао да је ненаоружан, а последњи хитац га је убио.

У Сједињеним Америчким Државама у марту убијен је „Ти Џеј“ Сидерио, 12-годишњи дечак, након што га је бивши полицајац упуцао у леђа, иако је знао да је дечак ненаоружан. Едсаул Мендоза, полицајац, ухапшен је тек прошле недеље, без могућности кауције, преносе страни медији.

Полиција је веровала да је дечаков пријатељ умешан у крађу оружја. Након изношења чињеница од стране окружног тужиоца Филаделфије, Мендоза је био део групе од четири полицајца који су се суочили са Томасом и његовим пријатељем (17), који је идентификован као особа повезана са истрагом украденог оружја.

Пошто нису успели да зауставе дечаке, кренули су у потеру и Мендоза је испалио три метка на Томаса. Трећи метак је, према извештају тужиоца, испаљен иако је Мендоза знао да је Томас испустио оружје. Томас је престао да трчи и пре него што је испаљен трећи хитац.

„Дакле, када је Мендоза испалио трећи и најсмртоноснији хитац, знао је да 12-годишњи, 167 центиметара висок и 50 килограма дечак Томас Сидерио више нема пиштољ код себе и знао је да му више не може наудити“, рекао је новинарима Окружни тужилац Филаделфије Лари Краснер.

„Али он је ипак испалио тах хитац, убивши га“, рекао је тужилац.

Након инцидента, Мендоза је отпуштен из полиције због кршења политике полицијске станице у вези са употребом прекомерне силе против цивила и криминалаца. Према речима тужиоца Краснера, већина доказа против Мендозе потиче из видео снимка на коме се пуцало, али снимак неће бити објављен док га не одобри судија. Видео је описан као „узнемирујући за гледање“ и да се Томас у суштини предао.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay
Извор: МОНДО