in

Владика Јустин служио литургију и обишао избеглице из Украјине

Еписком је свим верницима пренео васкршње честитке патријарха СПЦ Порфирија, као и најбоље жеље за здравље, мир у свету и напредак сваког појединца и заједнице.

„Живимо у тешка времена кад овај живот сагледавамо једино из перспективе смрти, што значи да се свако затвара у себе, постане себичан и жели да што више ужива у овоме животу, мислећи да је то једина дестинација нашега постојања“, казао је епископ Јустин у обраћању верницима.

Епископ Јустин, којег је патријарх Порфирије у септембру прошле године именовао за једног од тројице својих помоћника, позвао је вернике да живе овај свет који живимо, иако у њему, како је казао, има доста патње, зла и таме, болести и ратова.

„Ипак Бог нешто добро види у овом свету, а то је човек. Када кажемо да верујемо у Христа, ми верујемо и у Бога и у човека, и иако нас живот уверава другачије, ми хришћани смо дужни да стекнемо радосну перспективу ускрснућа Христовог“, рекао је епископ и закључио:

„Молимо се за мир и што брже заустављање крвопролића и међусобних сукоба у Украјини“.

Потом се, преноси Хина, избеглим верницима обратио на руском језику,

Свечана ускрсна литургија служена је у капели светог Саве на Светом Духу у Загребу, због радова на обнови саборног храма Преображења Господњег у центру Загреба.

Владика Јустин обишао је потом избеглице из Украјине који су у колективном смештају поред Загреба, упутио им честитке и речи подршке, утехе и охрабрења.