in

Završen sastanak kod Milatovića: Otvorene brojne teme, dijalog se nastavlja

Završen sastanak kod Milatovića: Otvorene brojne teme, dijalog se nastavlja

Nosilac liste Pokreta Preokret Srđan Perić rekao je nakon sastanka sa Milatovićem da je ovaj susret signal da mogu da se vode civilizovani razgovori.

“Ovo nije skup koji određuje dogovor ali je signal da se mogu voditi civilizovani razgovori”, rekao je on, prenosi RTCG.

Andrijan Vuksanović iz HGI kazao je da ova kampanja protiče u drugačijoj atmosferi nego inače.

“Otvorili smo mnoge teme i otvorili pitanja koja nas čekaju”, kazao je on i poručio da je na tom putu potrebno zajedništvo.

Genci Nimanbegu saopštio je da Albanska alijansa želi dijalog. “Mi iz Albanse alijanse želimo dijalog, mnogo je tema koje ne mogu da se stavljaju pod tepih. Da se rešavaju problemi. Cenim da ćemo konzistetno raditi na jednakosti u Crnoj Gori”, kazao je Nimanbegu medijima nakon sastanka.

Dejan Vukšić iz Narodne koalicije saopštio je da su se promene koje su nastupile osetile i kroz činjenicu da je predsednik države Jakov Milatović pozvao sve nosioce.

“Otvorili smo teme koje su pristune na političkoj sceni”, rekao je Vukšić. Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić kazao je nakon sastanka da su konsultacije dobre.

“Nastavićemo ih i nakon izbora jer ćemo biti najjača partija”, poručio je Spajić. Sastanku su prisustvovali predsednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, Adrijan Vuksanović iz Hrvatske građanske inicijative, Vladimir Joković – Socijalistička narodna partije i Demos, Dejan Vukšić iz Narodne koalicije, Genci Nimanbegu iz Albanske alijanse. Na sastanak su došli i Srđan Perić iz Preokreta, Nebojša Medojević – Pokret za promene, Dragica Perović Ivanović iz koalicije Mi možemo, Abaz Dizdarević iz koalicije Zajedno, Milojko Spajić – Pokret Evropa sad, Aleksa Bečić iz koalicije Hrabro se broji i Nik Đeljošaj iz Albanskog foruma.

Sastanku nisu prisustvovali nosilac izborne liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević, nosilac liste Socijaldemokratske partije Crne Gore Nikola Đurašković i Vladimir Leposavić koji je na čelu Narodnog pokreta “Pravda za sve” Vladimir Leposavić.

Milatović je ranije rekao da sastankom želi da doprinese političkom dijalogu o ključnim temama za dalji razvoj države. Kazao je i da neće učestvovati ukampanji za parlamentarne izbore, ispred Pokreta Evropa sad, jer, ističe, na taj način želi da pošalje poruku da je predsednik svih građana.

Nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore”, Milan Knežević poručio je ranije, sa konvencije u Pljevljima, da se neće odazvati Milatovićevom pozivu, dok je nosilac liste “SDP – Za našu kuću”, Nikola Đurašković, koji se takođe nije pojavio na sastanku, rekao da Milatović, kao predsednik svih građana, treba da odbaci stranačku knjižicu jer ih, kako je kazao, vidi kao učešće u kampanji.

Na sastanku nije bio ni nosilac liste “Pravda za sve” Vladimir Leposavić koji je poručio da Ustav prepoznaje samo konsultacije za mandatara za sastav nove Vlade, kao i da ovakav vid konsultacija nije predviđen Ustavom.
Parlametarni izbori u Crnoj Gori raspisani su za 11. jun.

Za napredak je važna kohezija oko ključnih pravaca razvoja

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas, nakon sastanka sa predstavnicima izbornih lista koje učestvuju na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna, da je za napredak važna kohezija oko ključnih pravaca razvoja.

“Imali smo konstruktivan sastanak. Dijalog je ključan kako bi se prevazišli neki problemi, posebno uska grla u pravosuđu. Za napredak Crne Gore važna je kohezija oko ključnih pravaca razvoja zemlje i to pitanje je mnogo veće od parlamentarne većine”, izjavio je Milatović na konferenciji za novinare nakon sastanka, prenose podgoričke Vjesti.

Predsednik Milatović je potvrdio da je postignuta saglasnost da će druga runda unutrašnjeg dijaloga biti organizovana odmah nakon izbora.

“Posebno zbog toga što nas čeka izbor sudija Ustavnog suda, članova Sudskog saveta i izborno zakonodavstvo”, predočio je Milatović.

Sastanku su prisustvovali predsednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, Adrijan Vuksanović iz Hrvatske građanske inicijative, Vladimir Joković predstavnik Socijalističke narodne partije i Demosa, Dejan Vukšić iz Narodne koalicije, Genci Nimanbegu iz Albanske alijanse.

Na sastanak su došli i Srđan Perić iz Preokreta, Nebojša Medojević iz Pokreta za promene, Dragica Perović Ivanović iz koalicije Mi možemo, Abaz Dizdarević iz koalicije Zajedno, Milojko Spajić iz Pokreta Evropa sad, Aleksa Bečić iz koalicije Hrabro se broji i Nik Đeljošaj iz Albanskog foruma, prenosi RTCG.

Nosilac liste Pokreta Preokret Srđan Perić rekao je nakon sastanka sa Milatovićem u vili Gorica da je današnji susret signal da je moguće voditi civilizovane razgovore.

Milatović je potvrdio da neće učestvovati u kampanji za parlamentarne izbore ispred Pokreta Evropa sad, jer, kako je rekao, na taj način želi da pošalje poruku da je predsednik svih građana Crne Gore.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /