in

Akcije SAD povećavaju rizik od upotrebe nuklearnog oružja

Akcije SAD povećavaju rizik od upotrebe nuklearnog oružja

Sukob vrednosti i ideologija u svetu ušao je u akutnu fazu, a politika SAD stimuliše rast pretnji, uključujući terorizam, trgovinu drogom i organizovani kriminal, poručuje sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije

Akcije SAD povećavaju rizik od upotrebe nuklearnog, hemijskog i biološkog oružja, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev na sastanku sekretara Saveta bezbednosti Zajednice Nezavisnih Država (ZND) koji se održava u Moskvi.

„Sasvim očigledna posledica destruktivne politike Sjedinjenih Država je pogoršanje situacije u oblasti globalne bezbednosti. Njihovo neodgovorno delovanje ne samo da doprinosi zaoštravanju starih i nastanku novih kriza, već i onemogućava mirno rešavanje sukoba, koje danas vidimo na Bliskom istoku“, kazao je Patrušev na početku sastanka, napomenuvši da se ujedno povećava i rizik od upotrebe nuklearnog, hemijskog i biološkog oružja.

Kako je ocenio, sukob vrednosti i ideologija u svetu ušao je u akutnu fazu, a politika SAD stimuliše rast zajedničkih pretnji i izazova, uključujući terorizam, trgovinu drogom i transnacionalni organizovani kriminal.

„Pokušaji kolektivnog Zapada da uništi civilizacijsku raznolikost, da svuda uvede neoliberalne ideološke smernice i agresivni individualizam pod maskom univerzalnih demokratskih vrednosti izazivaju sve veće odbacivanje, posebno u onim zemljama gde su jaki tradicionalni društveni i duhovno-moralni temelji“, naveo je Patrušev.

Prema njegovim rečima, Zapad svim silama pokušava da podrži marionetski režim u Ukrajini, koji je sam stvorio, a koji je izvor vojnih i terorističkih pretnji.

„Nastavak upumpavanja oružja u Ukrajinu i finansijska i politička podrška Kijevu su koraci koji direktno doprinose daljoj eskalaciji sukoba i tenzija. Upravo to Sjedinjene Države i njihovi saradnici rade proteklih devet godina. Ne samo da su podržavali kijevski režim i zatvarali oči pred bezakonjem koje je počinio, uključujući masakre civila, već su ga i namerno pripremali za vojnu akciju protiv Rusije“, naglasio je Patrušev.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(RT)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /