in

Ako Brisel ukrade zamrznuta ruska sredstva, Moskva će zapleniti imovinu EU

Ako Brisel ukrade zamrznuta ruska sredstva, Moskva će zapleniti imovinu EU

Rusija će prisvojiti znatno više imovine neprijateljskih zemalja, nego što su to oni do sada učinili kada je reč o našoj imovini, upozorava danas predsednik Dume

Lopovluk zapadnih zemalja koji se ogleda u nezakonitom prisvajanju zamrznute ruske imovine zahteva simetričan odgovor, kaže danas predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin.

„Niz evropskih političara na čelu sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, koji teže da sačuvaju svoje pozicije, ponovo su započeli razgovore o krađi zamrznutih sredstava naše zemlje, kako bi na račun toga nastavili militarizaciju Kijeva“, podseća Volodin.

Ovi razgovori, kako dalje objašnjava, „polaze iz činjenice da se njihove države nalaze u lošem finansijskom stanju“, do kojeg su ih upravo oni sami doveli.

Na sve ovo, ističe Volodin, Rusija će odgovoriti tako što će konfiskovati znatno više imovine neprijateljskih zemalja. Na kraju, Moskva će tako zamrznuti više imovine nego što je EU zamrznula do sad, upozorava on.

Komentarišući situaciju u EU, Volodin još kaže da se ona dosta pogoršala tokom poslednjih godina: cene rastu, ekonomija je u recesiji, industrijska proizvodnja u padu, a na sve to EU je na Kijev potrošila 85 milijardi evra.

Stoga, predsednik Dume zaključuje:

„Kao rezultat, političare, koji se zalažu za rat do poslednjeg Ukrajinca, dolaze oni koje, pre svega, brinu unutrašnji problemi“.

Kao primer, on navodi Slovačku, čiji je novi premijer odbio da podržava kijevski režim, jer to nanosi štetu njihovoj ekonomiji. U Nemačkoj su se regionalni izbori završili porazom vladajuće partije, a u Mađarskoj je na snazi vlast koja se drži izbalansirane politike. Skupština je mađarskog premijer Viktora Orbana izabrala na tu poziciju po peti put prošle godine, podseća Volodin.

Zbog svega toga, u Evropi danas nema jedinstva kao pre, a na poslednjem samitu EU od 26. oktobra ove godine, lideri nisu uspeli da se usaglase oko izdvajanja dodatnih 50 milijardi evra za Ukrajinu, zaključuje predsednik ruske Dume.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(RT)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /