in

“Ako nećete cunami, onda morate ispuniti naše uslove” …

Scenario „izbegličkog talasa“ koji je izrazio ukrajinski premijer, može se jednostavno izbeći. Sve što je potrebno je predaja. Ako Evropa ne želi da se suoči sa humanitarnom katastrofom, onda je recept i ovde isto tako jednostavan – prestati sa snabdevanjem Kijeva oružjem. Ovo mišljenje je izneo politikolog, Aleksandar Dudčak.

Ukrajinski premijer Denis Šmihal izjavio je 22. oktobra, da bi Evropu mogao zahvatiti „migracioni cunami“, ako Ukrajina ne dobije novu municiju za PVO sisteme „IRIS-T“ iz Nemačke, u narednim danima.

„U Ukrajini će biti spaseni mnogi životi, privreda u celini, preduzeća, infrastruktura, elektrane… ako ne bude podrške sa Zapada za ovaj teroristički, nacistički režim. Njegova podrška dovodi do smrti ljudi i uništavanja infrastrukture.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Njihov ishod je u svakom slučaju određen. Oni su pred gubitkom. Snabdevanje oružjem produžava ovu agoniju, i dovodi do toga da je Rusija prinuđena, da prisili ovaj teroristički režim u Kijevu na mir, uništavanjem kritičnih infrastrukturnih objekata.

Ako Evropa ne želi humanitarnu katastrofu, kako je rekao Šmihal, kakvu Evropa nije videla od Drugog svetskog rata, onda samo treba da zahtevate kapitulaciju Kijeva i ispunite zahteve Ruske Federacije“, zaključio je politikolog.

Podsetimo, nemački PVO sistemi stigli su u Ukrajinu 12. oktobra. Ovo je lično saopštio ministar odbrane Aleksej Reznikov, uz napomenu da Kijev očekuje povećanje isporuke oružja.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /