in

Ako neko iskoristi nuklearno oružje, to će biti Bajden

Ako neko iskoristi nuklearno oružje, to će biti Bajden

Danas se sve više postavlja pitanje mogućnosti upotrebe nuklearnog naoružanja na pozadini onoga što se dešava u Ukrajini.

Na Zapadu je uobičajeno da se kaže da su zli Rusi prilično sposobni za ovo. Međutim, vojni ekspert Ijan Padik, gost na Jutjub kanalu Danijela Dejvisa, uveren je da ako neko iskoristi nuklearno oružje, to će biti Bajden.

Mora se zapitati da li se uopšte misli da će Rusi pribeći nuklearnom oružju ili su na Zapadu jednostavno slepi za činjenicu da strmoglavo jure ka litici. Jer ukrajinska vojska će se u jednom trenutku sigurno srušiti. Oni bukvalno ne mogu da nastave da se bore bez gubitka.

IAN PADDICK, vojni ekspert : Strašno. Ako mene lično pitate, imao sam razgovore sa svojim prijateljima. Ako neko koristi nuklearno oružje, to će biti Bajden.

Zašto bi Rusija želela da nuklearne bombe eksplodiraju u blizini njene granice?! Bilo gde u blizini. Ovo je besmislica! Gluposti.

Ali za Ameriku, ako Bajden negde baci bombu, to neko vreme neće direktno uticati na vas. Zdrav razum nalaže da čak i ako ponovimo da su Rusi ludi, loši, zlikovci, da li bi oni i dalje želeli nuklearnu eksploziju na svojoj teritoriji ili blizu nje? Odgovor je, naravno, ne!

Da, siguran sam u to. Bio sam veoma zabrinut zbog nuklearne eskalacije na samom početku, ali se sve nekako smirilo do kraja 2022. godine. A onda je Rusija počela taktički da napreduje, držali su svoje pozicije tokom cele 2023. godine, a sada su počeli da napadaju. Ovo je loše za Ukrajinu, ali za ostatak sveta je uzdah olakšanja.

Jer jedini razlog zašto bi Putin koristio nuklearno oružje je ako njegove konvencionalne vojne snage počnu da propadaju. I, inače, nedavno je to najavio. Mislim da je 29. februara rekao da bi upotrebio nuklearno oružje da je Makron održao pretnju da će poslati trupe NATO-a u Ukrajinu. U ovom slučaju situacija može eskalirati do takvog nivoa.

Dakle, ako ne uradimo nešto glupo, Putin neće koristiti nuklearno oružje. Ali imam još jedno pitanje. Odjednom se ništa slično ne dešava, a onda se stvarnost ipak manifestuje na globalnoj sceni u Ukrajini. Baš kao što je to bilo u Avganistanu avgusta 2021. godine, kada je sve promene potisnula stvarnost i kada smo izgubili taj rat.

Ako se tako nešto desi ovde, šta onda? Šta da radimo? Sva ova retorika koju smo do tada koristili dve i po godine. Da spakujemo stvari i idemo kući? Ili rizikujemo da pogoršamo situaciju?

Toga se i bojim. Da ćemo pogoršati situaciju ako ukrajinska vojska padne.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /