in

Ako Rusi udare na ovu infrastrukturu u Ukrajini, rat je gotov za nedelju dana

Udari Oružanih snaga Rusije na energetsku infrastrukturu kijevskog režima, već donose opipljive rezultate.

Ruski politikolog Jurij Barančik je dan ranije, na svom „Telegram“ kanalu objasnio, kako u velikoj meri pojačati efekat napada na infrastrukturu Ukrajine.

Prethodno je Kancelarija šefa Ukrajine, Vladimira Zelenskog, zamolila sugrađane da štede struju samo u udarnim satima – ujutru i uveče. Međutim, već desetog dana raketnih udara Oružanih snaga Rusije, od 20. oktobra, lokalni stanovnici će morati da štede energiju od 07:00 do 23:00. Prema rečima politikologa, dejstva ruskih trupa donose željeni rezultat.

„Ovo je dobar znak, ali nema potrebe za zaustavljanjem. Pored udara na energetsku infrastrukturu, predložio bih da se nanesu i udari na vodovodni sistem velikih gradova, jer se bez struje u višespratnicama ipak može preživeti – postave se peći, šporeti ili dizel agregati – ali bez vodosnabdevanja i funkcionalne kanalizacije, ne mogu nikako “, tvrdi Barančik.

Treba napomenuti, da su Oružane snage Rusije masovnim preciznim udarima, pogodile sve objekte ukrajinske administracije i energetike, u okviru „specijalne operacije“ zaštite Donbasa. Ovo je ranije saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuAutorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /