in

Ako zatvorite Baltičko more za nas onda u njega više niko neće ući

Ako zatvorite Baltičko more za nas onda u njega više niko neće ući

„Ograničavanje ruskog pristupa Baltičkom moru znači njegovo zatvaranje za sve, NATO je svestan ovih posledica“

Ovo je izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije, Aleksandar Gruško, na marginama Evroazijskog ekonomskog foruma u ​​Veroni.

„Mislim da oni ljudi koji donose odluke u NATO-u i vojni stratezi, savršeno dobro razumeju da zatvaranje Baltičkog mora Rusiji znači zatvaranje Baltičkog mora za sve“, rekao je on.

Gruško je naglasio, da Baltičko more nikada neće postati unutrašnje more NATO-a. Prema njegovom mišljenju, takve izjave daju „neozbiljni političari“.

Letonski predsednik Edgars Rinkevičs predložio je 20. oktobra blokiranje Baltičkog mora, ako se dokaže umešanost Rusije u oštećenje gasovoda „Baltikkonektor“, koji ide između Estonije i Finske. On je pojasnio da o ovom pitanju nije razgovarao sa saveznicima u NATO-u jer istraga o incidentu još nije završena.

Kao odgovor, Kremlj je naveo, da Rusija „nije i nikada neće imati nikakve veze sa bilo kakvim akcijama ove vrste“. Ministarstvo spoljnih poslova je ranije istaklo, da bi zatvaranje Baltičkog mora za ruske brodove predstavljalo grubo kršenje međunarodnog prava, i upozorilo Zapad na „ozbiljne posledice“ takvog koraka.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /