in

Aktivirana Nacionalna garda- Upozoravaju Bajdena da se skloni s puta!

Država Teksas je proglasila ratno stanje uprkos naredbama federalnih snaga da se ukloni bodljikava žica sa južne granice SAD.

Teksas je zvanično ušao u ratno stanje. Guverner je aktivirao član 1 odeljka 10, paragraf 3 Ustava SAD, koji dozvoljava da se proglasi ratno stanje u državi i deluje bez obzira na saveznu vladu.

Viceguverner Teksasa Den Patrik upozorio je američkog predsednika Džozefa Bajdena na sukob sa snagama bezbednosti i zahtevao da se skloni s puta, prenosi Foks Njuz

– Najveća greška koju Bajdenova administracija može da napravi jeste da se suoči sa policijom, našom vojskom i Nacionalnom gardom na našoj granici kada smo zauzeti da radimo ono što američki narod želi – rekao je zvaničnik.

Prema njegovim rečima, Teksas pozdravlja svaku pomoć drugih država, ali to treba organizovati preko nadležnih organa kako se „sutra ne bi pojavile hiljade ljudi“.

– Ako nam se Džo Bajden skloni s puta, uradićemo svoj posao i obezbediti granicu. Ne trebaju nam – dodao je Patrik.

Guverner Greg Abot je izjavio da se događa „invazija“ migranata i da su donete mere zaštite. Prema njegovim rečima, Teksas će voditi sopstvenu politiku jer se federalne vlasti ne nose sa bezbednošću granica.

Država Teksas preduzima sopstvene mere u borbi protiv ilegalne migracije. Jedna od njih bio je i zakon koji dozvoljava hapšenje, krivično gonjenje i zatvaranje osumnjičenih za ilegalne prelaske granice, kao i njihovo deportovanje iz zemlje po nalogu suda.

Vašington postupke teksaških vlasti naziva neustavnim, a metode preteranim.

Abotove akcije podržali su republikanski guverneri 25 američkih država, objavivši saopštenje u kojem optužuju predsednika Džozefa Bajdena da nije voljan da se bori protiv ilegalne imigracije.

Pored toga, odluke guvernera podržao je bivši predsednik i kandidat na predsedničkim izborima 2024. Donald Tramp, koji je pozvao ostale američke države da pomognu Teksasu.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /