in

Alarmantne vesti iz NATO pakta: Visoki oficir najavio hitnu ratnu transformaciju!

Šef vojnog komiteta NATO-a Rob Bauer pozvao je javne i privatne aktere na Zapadu da se pripreme za eru u kojoj bi se u svakom trenutku moglo dogoditi bilo šta, uključujući rat.

– Potrebna nam je ratna transformacija NATO-a – rekao je šef Vojnog komiteta alijanse, holandski admiral Rob Bauer dok se obraćao na sastanku načelnika generalštabova članica zapadne vojne alijanse u Briselu, prenosi Rojters.

U prošlosti, prema rečima Bauera, javni i privatni akteri živeli su u jednoj eri u kojoj je sve bilo obilno predvidivo, kontrolisano, i fokusirano na efikasnost.

Međutim, Bauer je istakao da sada, kako kaže, akteri moraju da promene način razmišljanja u eri u kojoj, kako kaže, „bilo šta može da se desi u bilo kom trenutku, u vreme u kome moramo da očekujemo neočekivano, doba u kome treba da se fokusiramo na efektivnost kako bi bili u potpunosti delotvorni“.

Njegove izjave dolaze u trenutku kada je vojna pomoć Ukrajini ili obustavljena ili ograničena političkim prepirkama u SAD i EU.

Bauer je obećao nastavak pomoći NATO-a Ukrajini, jer će, kako je rekao, „ishod ovog rata odrediti sudbinu sveta“.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski juče je upozorio da Zapad okleva u pružanju podrške Kijevu i da bi strah od eskalacije rata sa Rusijom mogao da produži borbe godinama.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Alarmantne vesti iz NATO pakta: Visoki oficir najavio hitnu ratnu transformaciju! first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /