in

Aleksandar Dugin: Putinov intervju Karlsonu je istorijski događaj

To je veoma ispravan potez ruskog predsednika, jer zvanični globalistički mediji, elitni i vladajući krugovi zapadnog društva još uvek neće čuti, razumeti, verovati, emitovati i cenzurisaće njegove reči, ocenjuje ruski filozof Aleksandar Dugin

Intervju ruskog predsednika Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu namenjen je zapadnoj publici koja ne zna ništa o ruskoj istoriji kako bi shvatila da su Rusi i Ukrajinci jedan narod, a takve lekcije su važne, izjavio je ruski filozof Aleksandar Dugin.

„Verujem da je intervju Vladimira Putina sa američkim novinarom Takerom Karlsonom istorijski događaj. Ono što ovaj intervju čini takvim nije čak ni ono što je rekao predsednik, već činjenica da je napravljen iskorak zahvaljujući neverovatnoj popularnosti Karlsona u američkom društvu, koji se zapravo smatra figurom broj jedan američke konzervativne većine“, kazao je Dugin.

On je naglasio da je to veoma ispravan potez ruskog predsednika, jer zvanični globalistički mediji, elitni i vladajući krugovi zapadnog društva „još uvek neće čuti, razumeti, verovati, emitovati i cenzurisaće njegove reči“.

„Putin je našao, možda, jedini način u ovoj situaciji, kako da svoje razumevanje i ukrajinskog sukoba, i našeg odnosa prema Zapadu, i budućnosti sveta, prenese široj javnosti“, ocenio je Dugin i nazvao intervju „najuspešnijim događajem u medijskoj politici od početka Specijalne operacije“.

Kako je napomenuo, to je prvi, ali fundamentalni korak ka potpuno drugačijem shvatanju Zapada, kao i da je vlast na Zapadu neprijatelj Rusije, ali da zapadno društvo i narodi nisu.

Dugin je Putinov intervju nazvao „obraćanjem američkom narodu“ uporedivši ga sa „direktnom linijom“ i „obraćanjem naciji“, a njegov rezultat, prema njegovim rečima, „neće dugo čekati“.

„Taj razgovor će ući u istoriju, jer je moguće da će ga kasniji istoričari opisati kao događaj zahvaljujući kome je izbegnut nuklearni sukob. Čak ni najobjektivniji, najpažljiviji, najispravniji predstavnici Zapada ne znaju ništa o ruskoj istoriji, o našim narodima, o tome kako se sve razvijalo, kako se odvijala sudbina teritorija starih zemalja. To su naše stare zemlje. Ukrajina je stara zemlja jedinstvenog ruskog naroda“, naglasio je.

„Ovo je sjajan primer kako treba da budu rađeni intervjui i saopštenja. Moramo da govorimo detaljno, da dajemo istorijske primere, da se pozivamo na crkvenu istoriju i filozofiju. Putin je pokazao primer kako se generalno razgovara sa svima, odnosno temeljno, ubedljivo, argumentovano, na osnovu ozbiljnih izvora“, zaključio je Dugin.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /