in

Američke vlasti na ivici živaca nakon Putinovog upozorenja

Američke vlasti na ivici živaca nakon Putinovog upozorenja

Američke vlasti rizikuju da izgube živce nakon Putinovog upozorenja. Do ovog zaključka je došla Julia Muller, analitičarka lista „The Hill“. 

Kako autor podseća, ruski predsednik je uputio upozorenje, da će Rusija braniti svoj suverenitet i teritoriju, svim raspoloživim sredstvima, uključujući i nuklearno oružje. Ruski lider je posebno naglasio da to ne treba shvatiti kao blef.

„Oni koji pokušavaju da nas ucene nuklearnim oružjem, treba da znaju, da ruža vetrova može da se okrene u njihovom pravcu“, rekao je Putin.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Vredi napomenuti da je izjava data neposredno pre potpisivanja sporazuma o pristupanju Ruskoj Federaciji republika Donbasa, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti.

Putinovo upozorenje izazvalo je veliku pometnju na Zapadu, tvrdi Miler. Prema njenom mišljenju, sada su američke vlasti u opasnosti da izgube samokontrolu, jer ih je stav Moskve zabrinuo.

„Američki zvaničnici su na ivici kolapsa zbog nedavne pretnje Vladimira Putina da će upotrebiti nuklearno oružje“, kaže DŽulija Miler.

Sadašnji i bivši američki zvaničnici, naizmenično su počeli da tvrde, da bi takav scenario izazvao „katastrofalan” odgovor zemalja NATO-a. Istovremeno, Vašington insistira da će nastaviti da podržava Kijev u osvajanju novih ruskih regiona.

Tako bivši direktor CIA i penzionisani general američke vojske Dejvid Petreus tvrdi da će Alijansa „uništiti sve ruske snage” u Ukrajini, kao i na Krimu, uključujući i brodove Crnomorske flote.

Američki državni sekretar Entoni Blinken, je čak rekao, da Moskva priča „prazne priče“ o nuklearnom oružju, dodajući da će Rusiju čekati „strašne posledice“.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, rekao je da će Sjedinjene Države „snažno odgovoriti“, ako Rusija upotrebi nuklearno oružje za odbranu svoje teritorije.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte