in

Američki general se žali na ruske pilote: Namerno izazivaju incidente, vežbaju na nama

Američki general se žali na ruske pilote: Namerno izazivaju incidente, vežbaju na nama

„Ruski i kineski piloti se „sudaraju” sa američkim avionima na raznim žarištima radi obuke“, izjavio je general američkog vazduhoplovstva Mark Keli, a prenosi „Business Insider“.

Prema pisanju publikacije, samo tokom prošle godine zabeleženo je nekoliko „opasnih“ situacija, uključujući incident u martu, kada je ruski Su-27 presreo američki izviđački dron MK-9 Reaper, nakon čega se srušio u Crno more.

Američka vojska takođe smatra opasnim manevre ruskih pilota u Siriji, kao i presretanje američkih aviona od strane Kineza, navodi se u publikaciji.

„Postoji nekoliko razloga zašto se to dešava. Jedan od njih je taj što oni ( Rusija i Kina – prim. aut.) žele da treniraju protiv najboljih na svetu i to mogu“, rekao je general Keli.

On je dodao, da i Rusija i Kina žele da testiraju svoje avione i svoje pilote protiv Sjedinjenih Država, osećajući uverenje da mogu da se takmiče sa Amerikancima u ovoj oblasti.

Rusko Ministarstvo odbrane je ranije više puta ukazivalo na kršenje sporazuma od strane američkih vazduhoplovnih snaga u Siriji. Tako su 14. jula američki lovci pet puta narušili sirijski vazdušni prostor u oblasti al-Tanf, kroz koju prolaze međunarodni vazdušni putevi.

Nekoliko dana kasnije, piloti F-16 su koristili sistem ciljanja na ruskom avionu. Ukupno, „međunarodna antiteroristička koalicija” koju predvode Sjedinjene Države, otkrila je 12 kršenja protokola za dekonflikt u samo jednom danu. Svi oni se odnose na letove dronova koji nisu usaglašeni sa ruskom stranom.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Američki general se žali na ruske pilote: Namerno izazivaju incidente, vežbaju na nama first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /