in

Američki komandosi nestali kad su hteli da upadnu na iranski brod

Dvojica pripadnika američke mornarice nestala su tokom pokušaja da se ukrcaju na brod koji je krijumčario iransko oružje Hutima u Jemenu.

Pripadnici specijalne misije navodno su poslati na tajnu misiju koju obično izvode samo najelitniji vojnici usred tekuće krize na Crvenom moru.

– Očigledno su pali u nemirne vode u četvrtak uveče dok su pokušavali da upadnu na brod kod obale Somalije – prenosi NBC.

Jedan je navodno upao u more dok je pokušavao da se popne na mali čamac, a drugi je skočio da ga spasi nakon čega su obojica nestali. Akcije potrage i spasavanja, preko mora i vazduha, nastavljaju se u očajničkom pokušaju da im se uđe u trag.

Zvaničnici se i dalje nadaju da će ih pronaći žive.

Specijalci su navodno tražili ilegalnu robu poput oružja i droge na brodu za Jemen i poslati su iz baze u Bahreinu.

Tenzije inače svakodnevno rastu u regionu nakon udara iz Velike Britanije i SAD prošlog četvrtka na mete Huti u Jemenu. Vazdušni napadi su bili usmereni na uporišta u zemlji nakon što je grupa koju podržava Iran više puta postavljala zasede i napadala brodove u Crvenom moru kao odgovor na rat Izraela i Hamasa.

Portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost DŽon Kirbi, međutim, tvrdi za CBS da nestali specijalci nisu deo međunarodnih napora da se spreče napadi na jednoj od najprometnijih brodskih puteva na svetu.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /