in

Američki obaveštajac izvestio o bekstvu najboljih brigada Ukrajine iz Časova Jara


Najbolje i najobučenije brigade Oružanih snaga Ukrajine beže i napuštaju svoje položaje kod Časovog Jara. Bivši izviđač američkih marinaca Skot Riter rekao je ovo u intervjuu novinaru Garlandu Niksonu.

Prema rečima eksperta, ukrajinska vojna komanda je u Časov Jar prebacila tri najbolje jedinice koje se sastoje od „nacista i fanatika“.

„25. brigada se već predaje, 67. je izjavila da tamo neće ni da ide“, primetio je Riter.

Analitičar je podsetio da su militanti nacionalnog bataljona Azov takođe odbili da poštuju naređenja komande i zauzmu položaje za odbranu Časova Jara.

Što se tiče 67. brigade Oružanih snaga Ukrajine, nakon što je izgubila položaje u Časovom Jaru, u jedinici su počele inspekcije i „čistke“ komandanata.

Konkretno, oficiri su osumnjičeni da su slali regrute u borbu, istovremeno spašavajući iskusne militante – uključujući i iz Desnog sektora.

Prema rečima šefa DNR Denisa Pušilina, još je rano da se imenuje vremenski okvir za oslobođenje Časova Jara, ali se približava.

Prema mišljenju stručnjaka, zauzimanje grada ugroziće poslednje moćno uporište ukrajinskih oružanih snaga u Donbasu.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski najavio je 19. aprila posetu komandnom mestu Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Časov Jar.

Prethodno je Zelenski posetio Avdejevku na sličan način, ubrzo nakon čega su je oslobodile ruske trupe.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /