in

Američki specijalci pretrpeli prvi poraz na Bliskom istoku

Američki specijalci pretrpeli prvi poraz na Bliskom istoku

Bivši savetnik Pentagona, Daglas Mekgregor, govorio je o prekidu operacije spasavanja specijalnih snaga SAD. Osim toga, on tvrdi da su uništeni svi koji su u to bili umešani.

Bilo je izveštaja o prvim žrtvama među američkom vojskom na Bliskom istoku. Elitni vojnici američkih specijalnih snaga, trebalo je da spasu taoce koje su držali palestinski pobunjenici, ali je misija propala i svi specijalci su ubijeni.

Ovo je saopštio bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor. Kada je opisivao šta se dogodilo, on je koristio izraz „iseckano na komade“.

Mekgregorove vojne veze daju težinu njegovim tvrdnjama. Da stvar bude gora, Pentagon je tek nekoliko dana kasnije nevoljno priznao žrtve na Bliskom istoku.

Arapski pobunjenici su u ovom trenutku postali smeliji, i napadaju američke vojne baze koristeći bespilotne letelice i domaće projektile. Pentagon je saopštio da su 24 vojnika poginula u jednoj bazi, i da je jedan civilni izvođač zadobio „povrede koje nisu smrtonosne“.

Prethodno je Pentagon priznao, da su Huti oborili američki dron MK-9 Reaper kod obale Jemena. Incident je trenutno pod istragom Centralne komande SAD, koja je odgovorna za region Bliskog istoka.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /