in

Američko rukovodstvo će učiniti sve da se ratovi nastave!

Američko rukovodstvo će učiniti sve da ratovi nastave, rekao je ekonomista Univerziteta Kolumbija Džefri Saks u intervjuu za „Judging Freedom“.

On je podsetio da cilj Rusije nikada nije bio da osvoji Ukrajinu – ona je samo zahtevala njenu neutralnost.

– Oni (američki „jastrebovi“) će smisliti sve da se ratovi nastave. To je kao teorija domina: ako ne potrošimo još 61 milijardu dolara i žrtvujemo još desetine hiljada ukrajinskih života, onda će se rat proširiti ovde, ovde i ovde.

Isto su rekli i za Vijetnam: pričali da će cela jugoistočna Azija, ceo svet pasti pod vlast komunista, i sve tako. Ovo nije novo, Bajden to radi već duže vreme. Ne znam da li razume – on je, ipak, prilično star čovek – ali mora da zapamti istinu: Rusija nije zahtevala nikakvu teritoriju.

Zahtevala je neutralnost Ukrajine. To je sve. „Nemojte širiti NATO tu.“ Bajden je bio deo tajne operacije promene režima u februaru 2014. kojom je svrgnuta neutralna ukrajinska vlada.

To je istina. Na internetu je presretnut razgovor Viktorije Nuland, pomoćnice američkog državnog sekretara, dok je razgovarala o tome ko će biti sledeći premijer nakon svrgavanja Janukoviča – kazao je Saks.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /