in

Amerika preko Kurda i terora ruši Erdogana a cilj je ova država

Amerika preko Kurda i terora ruši Erdogana a cilj je ova država

Teroristički akt u Turskoj je dio akcija koje Amerika preduzima sa ciljem destabilizacije Turske, rušenja Erdogana, dovođenja nove vlasti i promjene turske politike prema Rusiji – rekao je ekspert za bezbednost i terorizam Dževad Galijašević za TV Vesti.

Povodom terorističkog akta u centru Carigrada, dodatno je ukazao i precizirao:

„Terorizam nije oružje slabih. Za njega ne treba samo fanatizam nego i obučenost, izbor mete i trenutka i obezbeđivanje eksplozivnih i drugih sredstava.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ako neko želi da povjeruje da je neka žena krenula iz Afrina, natovarila sebi na leđa 50 kilograma eksploziva i detonirala ga u središtu Istanbula – ja tu ne mogu ništa. Ovo nije djelo neke tamo žene i nekih Kurda, Turska je toga svjesna i sada očekujemo robusnije djelovanje njihovih obavještajnih službi.

Turska je odbila da primi američko saučešće i time stavila do znanja da zna ko to radi. Kurdi imaju motivaciju – dogovor Švedske i Finske sa Turskom povodom terorističkih organizacija.

Riječ je o Kurdistanskoj radničkoj partiji i Fetulahu Gulenu, kojima je zajednička jedna stvar: američke službe!

Iza Gulenovog pokušaja puča protiv Erdogana 2016 su stajale SAD sa svojim specijalnim službama.

Pošto Turska neće da bude iskorištena za kroćenje ruske moći u Crnom moru, sarađuje sa Rusijom i Putinom (čak su i svi mirovni sporazumi dogovoreni u Istanbulu), Amerika je pristupila ovakvim akcijama da bi destabilizovala Erdogana.

Rusija je preuzimanjem kompletnog Kerčkog moreuza obezbjedila potpunu kontrolu Azovskog mora i može da čitavu mornaricu preseli iz Sevastopolja u Azovsko more i da tamo ima zaleđe i za odbranu Krima i cijelog Crnog mora.

S druge strane, Turska kontroliše ulaz u Crno more, kroz Bosfor i Dardanele. Americi treba da takva Turska bude u sukobu sa Rusijom, a ne da od nje kupuje oružje, avione i da mirovno posreduje u ratu u Uktajini.

Amerikanci rade na formiranju kurdske države na teritoriji Turske, Sirije i Iraka.

Iza svih vojnih udara u Turskoj su stajali Amerikanci i svi su im uspjeli osim onoga protiv Erdogana 2016.

Poslije vojnih udara su na vlast često dolazili Ataturkovi proamerički republikanci, pa bi i sada to mogao biti način da se promjeni paradigma odnosa Turske i Rusije.

Erdoganova Turska pravi Južni tok kao alternativu Sjevernom toku 1 i 2, ne dozvoljava izolaciju i omogućuje joj potpunu dominaciju u Crnom moru. Amerikanci je žele razbiti da bi na sljedećim izborima za dvije godine srušili Erdogana.

Razbijanje, dakle, ide destabilizacijom: bezbjednosnom – preko američkog terorizma, špekulativnom – preko Gulena i krupnog američkog kapitala i medijskom – preko Džordža Soroša.

Amerika je sve svoje terorističke potencijale spremila za napad na Donjeck i Lugansk, a time i na Krim. To je Rusija spriječila tako što je reagovala na vrijeme i pokrenula specijalnu operaciju.

Rusi su videli tu mobilizaciju.

Samo iz Avganistana je povučeno preko 100 000 vojnika pod kontrolom Amerikanaca.

U Avganistanu su Amerikanci obučili vojsku od preko 300 000 vojnika, od čega je 100 000 upotrebljeno u ratu u Ukrajini“.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(fakti.org)Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /