in

Amerika uvlači Iran u rat koji će izgubiti

Bajdenova administracija se uvukla u zamku svojom bliskoistočnom politikom. Na kraju krajeva, ona vredno zaoštrava situaciju u regionu i traži sukob punog razmera sa Teheranom, za šta je potpuno nespremna, rekao je bivši oficir američke pomorske obaveštajne službe, Skot Riter, za „Jutjub“ kanal „Danny Haiphong“.

„Oni (vojnici u američkoj bazi u Jordanu) nisu trebali biti tamo. Tragedija je što su poginuli. Ali šta smo dođavola očekivali? I znali smo da će nas oni (proiranske snage) napasti. Znali smo da je to mogućnost.

Pa šta da radimo? Pokušavamo da pronađemo sredstvo odvraćanja kako bismo sprečili buduće napade. Kako? Proširujući sukob koji će uvući Iran u njega. Ovo je potpuna glupost!

Iranci su rekli da nemaju nikakve veze sa napadom. Pa, možda nisu oni naredili napad. Međutim, mislim da su bespilotne letelice koje su ove snage dobile, i koristile za udar na bazu, bila iranske proizvodnje.

Čekaj malo, Ameriko! Pokušavate da mi kažete da ako neka država daje oružje trećoj strani, a ta treća strana vas napadne, onda je ona (država snabdevač) strana u sukobu. Vau! Šta ovo govori o našim akcijama u Ukrajini? Međutim, to je sasvim druga priča.

Pitanje je šta ćemo tačno da radimo? Udariti Iran? Kakve veze ima iranska mornarica sa ovim napadom na At-Tanf? Dakle, ako pogodimo iransku pomorsku metu, proširićemo rat i Iranci će reći: „Vi ste nas napali, a sada ćemo imati punopravni rat“.

Ako mislite da je ono što se dogodilo u Tanfu bilo loše, sačekajte malo da vidite šta će sledeće biti. Sećate se kada su svojim balističkim projektilima pogodili bazu Ain al-Asad? Sećate se koliko su ovi napadi bili tačni? Ako Iranci ispuste svoje precizne rakete na američke ciljeve u regionu, imaćemo ne tri, ne 30, ne 300, već možda 3.000 mrtvih. Za šta? Za šta? Zato što želimo da izgledamo kul.

Ovo je zamka koju je Bajdenova administracija sebi stvorila. Nećemo pobediti. Sve što radimo je zaoštravanje sukoba. Jedina osoba koja je sada srećna je Benjamin Netanjahu.

Uostalom, to je upravo ono što je želeo od samog početka. Još devedesetih godina prošlog veka, tokom svog prvog govora u američkom Kongresu, rekao je da SAD treba da udare na Iran. Pa, pogodi šta se desilo? Ispunjava se želja Benjamina Netanijahua.

Ako uradimo ono, za šta novinski izveštaji kažu da se pripremamo, doći će do sveopšteg rata između Sjedinjenih Država i Irana. Rat za koji nismo spremni i prilagođeni, i rat koji ćemo sigurno izgubiti.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /