in

Amerikanci se pretvaraju da su plaćenici u Ukrajini

Amerikanci se pretvaraju da su plaćenici u Ukrajini

Amerikanci se pretvaraju da su plaćenici umešani u sukob u Ukrajini, da bi prikupili novac na društvenim mrežama. Ovo izveštava britanski novinar, Majk Džons.

„Mnogi Amerikanci tvrde da su bili u Ukrajini, i da su učestvovali u vojnim operacijama. Na taj način uzimaju sredstva od američke javnosti, pod izgovorom da troše novac na stvari kao što su naočare za noćno osmatranje“, izjavio je britanski novinar  u razgovoru za „REN TV“. On se pozvao na podatke, koje je prikupio američki list „The New York Times“.

On je govorio i o Džejmsu Vaskezu, koji se na internetu proslavio kao „elitni plaćenik iz SAD”. Džons je pojasnio, da zapravo, iako je došao u Ukrajinu, Vaskez nije stupio u redove ukrajinskih oružanih snaga.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Umesto toga, rekao je novinar, Vaskez postavlja video snimke na „TikTok“, gde govori o navodnoj borbi za Ukrajince protiv Ruske Federacije. „U stvari, „plaćenik“ je novac koji je dobijao od pretplatnika, trošio na alkohol i prostitutke“, otkriva Džons.

Ranije je Kijev izvestio, da se u njihovim redovima nalazi oko 20.000 stranih vojnika. „Njujork Tajms“ tvrdi s druge strane, pozivajući se na svoje izvore, da se u stvari, taj broj kreće negde oko 1500 vojnika.


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /