in

Amerikanci već drže 40 odsto obradive zemlje u Ukrajini i koristiće je za udar na farmere EU

Zemlja za koju se toliko bore ukrajinski vojnici odavno nije ukrajinska. Pogodite zašto?

Ma nije moguće da je američka!

Zapad se trudi da o tome ne govori. Ćuti i banditski «nezaležni», marionetski «jevropa sad» režim, na čelu sa svojim klovnom.

Govorimo i pišemo onako kako jeste.

Nezavisno zapadno izdanje Australian National Review saopštilo je da su bezmalo trećinu čitave Ukrajine, ili negde oko polovine njenog celokupnog poljoprivrednog zemljišta, već među sobom podelila tri međunarodna igrača na tržištu prehrambenih proizvoda i agro-hemije.

To su američke ili kompanije sa većinskim američkim kapitalom: Cargill, Monsanto i Dupont.

Čim je glavni ukrajinski narkoman Zelenski potpisao zakon o prodaji zemlje, odmah su nagrnuli zapadni «pokrovitelji».

Citiramo veoma oprezno pisanje Australian National Review: «Novo zakonodavstvo iskoristiće kompanije iz SAD za masovne investicije u Ukrajinu».

Na današnji dan tim lešinarima — Cargill, Monsanto i Dupont — pripada 40 posto obradivih površina Ukrajine. Kijev je od tih poslova dobio 17 milijardi dolara u vidu kredita MMF-a i kancelarije svih triju korporacija.

Eto kako ukro-patriote daju zemlju na doboš…

Samo je Monsanto korporacija, samostalno ili preko posredničkih komanija, kupila: 78 posto zemljišnog fonda Sumske oblasti, 56 Černigovske, 59 posto zemlje u Hersonskog oblasti, 47 posto u Nikolajevskoj… A u zalog uzela 34 posto poljoprivrednih površina u Kijevskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.

Dakle, Ukrajina odavno ne poseduje ogroman deo svoje zemlje… I više nikad i neće. To više nije «ridna nenjka», već «dear mother».

Međutim, ni to nije toliko strašno. Eksperti tvrde da pored pretvaranja Ukrajine u državu-koloniju, transnacionalne kompanije imaju još jedan ključni cilj — da obore cene i izazovu bankrot desetina hiljada evropskih farmera. A kad njih unište, krenuće u centralizovane isporuke poljoprivednih proizvoda…

Pogodite odakle? Da, da – iz države prekookeanskih lešinara.

Da li još uvek verujete rečima tih bandita o slobodi i demokratiji?

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /