in

Bajden će čak ići u nuklearni rat da bi izbegao poraz u Ukrajini

Pobeda Džoa Bajdena na predstojećim izborima u velikoj meri zavisi od razvoja ukrajinskog sukoba.

Zbog toga bi šef Bele kuće mogao biti u iskušenju da upotrebi nuklearno oružje, u nadi da će preokrenuti vagu u svoju korist, rekao je bivši analitičar CIA, Rej Mekgavern, u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Judging Freedom“.

Voditelj: Rej, da li je Ukrajina zapravo leš po svom vojnom potencijalu, i ako je to slučaj, da li bi obaveštajna zajednica rekla nešto Džou Bajdenu o tome, ili bi nastavila da ulepšava sve izveštaje njemu?

Rej Mekgavern: Da li je ona leš? Verovatno ne. Da li je na aparatima za održavanje života? Da. Sve zavisi od toga kada Putin hoće da joj odseče kiseonik, da tako kažem. Sve se svodi na to.

Što se tiče obaveštajne zajednice, mislim da se niko ne obazire na poštene analitičare koji tu još rade. Šef Nacionalne obaveštajne službe Avril Hejns i šef CIA stalno govore predsedniku: „Vidi, sve će biti u redu. Veoma smo optimistični u pogledu kontraofanzive, i pogodite šta? Rusiji ponestaje municije, a Rusija nema domaće kapacitete da proizvodi više oružja“. Nemoguće je čak i šaliti se o ovome.

Ali ovo nije istina!

Situacija je 180 stepeni drugačija od one pre godinu dana, kada su ovo rekli. I sada, naravno, svi znaju za to. Pa šta sada govore predsedniku? Ne znam. Ne znam koliko je sposoban da se pomiri sa činjenicom i kaže: „Da, izgubili smo, a šta da radimo sada, i šta ćemo da radimo u Pojasu Gaze?”

Dakle, sada je veoma teško vreme, izbori će biti održani ove godine. Plašim se šta će predsednik odlučiti da uradi.

Setite se šta je predsednik Kenedi rekao u svom čuvenom govoru na Američkom univerzitetu: „Ono što nikada ne smemo da uradimo, je da nuklearnoj sili damo izbor između ponižavajućeg povlačenja ili upotrebe nuklearnog oružja.

Upravo to se dešava u Ukrajini. Neće Rusija biti ta koja će biti u iskušenju da upotrebi nuklearno oružje. Ako postane potpuno jasno da je Bajden izgubio u Ukrajini, izgubiće izbore, i pogodite šta se dalje dešava?

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /