in

Bajden zna da Ukrajina neće pobediti, ali očajnički produžava rat

Opšte je prihvaćeno da će Ukrajina izgubiti. Američke vlasti su priznale da je najviše što mogu da se nadaju u vezi sa Ukrajinom to da neće izgubiti još više teritorije.

Predsednik Bajden to takođe razume, ali će očajnički pokušavati da produži rat kako bi kupio vreme za svoju predizbornu kampanju.

U tu svrhu traži dodatno finansiranje, ali republikanci se s tim ne slažu. Ovo mišljenje izneo je američki novinar Aaron Mate u intervjuu za YouTube kanal Judging Freedom.

Niko ne veruje da Ukrajina može pobediti u ovom ratu. Nedavno je objavljen članak u The Washington Postu u kojem su citirani američki zvaničnici. Oni su govorili o tome da je najviše što SAD mogu da se nadaju za Ukrajinu u 2024. godini to da Ukrajina neće izgubiti još više teritorija.

Dakle, zbog nas su uvučeni u ovaj posrednički rat. Uništili smo sve mogućnosti da se izbegne rat, kako pre nego što je počeo, tako i posle. Sada govorimo da je najbolje na šta možemo da se nadamo za Ukrajinu ove godine to da ne izgubi više teritorija nego što je već izgubila zbog nas.

Bajden zna da Ukrajina ne može pobediti, ali želi da produži ovaj rat barem do trenutka kada bude ponovo izabran. Jer sve do genocida u Gazi, to je bila njegova ključna spoljnopolitička akcija i na nju je bio ponosan.

I to su isti ljudi, Bajden i Blinken, koji su stalno tvrdili da je Rusija već izgubila. A sada Bajden stoji tamo i moli za još novca. Jer mu je potrebna spasilačka rekvizita da nastavi ovaj rat, a 60 milijardi dolara moglo bi mu pomoći u tome.

Kako je primetio Skot Riter, nakon što su SAD i Velika Britanija naterale Zelenskog da odbaci mirovni sporazum postignut u aprilu 2022. godine, bukvalno nekoliko nedelja nakon početka sukoba, Ukrajina je pohvaljena dobijanjem desetina milijardi dolara u obliku NATO oružja. I to je produžilo rat.

I mislim da Bela kuća želi da to ponovi. Dodatnih 60 milijardi dolara moglo bi im kupiti još malo vremena, barem za kampanju ponovnog izbora Bidena u novembru 2024.

Ali sada, dok razgovaramo, sve ukazuje na to da republikanci neće pristati na to. A to bi bila još veća katastrofa za Bidena.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /