in

Bitka za Berdiči postala prva u istoriji bitka dronova! Ovo se dogodilo…

Bitka za Berdiči postala prva u istoriji bitka dronova! Ovo se dogodilo…


Ruska vojska ima inicijativu na svim delovima ukrajinskog fronta.

Pod najvećim pritiskom drži snage kijevskog režima u bitkama za Časov Jar (napada ga sa severa, od Bogdanovke, sa istoka, sa strane Ivanovskog, i sa jugositoka – sa strane Klešćejevke), Krasnogorovku i Novomihajlovku i na južnodonjeckom frontu – za Berdiči, Semjonovku i Gorgijevku.

Za Ukrajince će najteže posledice imati porazi kod naselja Berdiči i Semjonovka koji mogu pasti u narednih dva do pet dana. Od prvog se Rusima otvaraju dva pravca prodora – na sever prema Torecku i na zapad prema Konstantinovki. Od drugog (od Semjonovke) – prema Pokrovsku (Krasnoarmejsku) i prema Kurahovu.

Bitka za Berdiči na svoj način je već ušla u rusku ratnu istoriju.

U nju su Rusi uključili kopnene borbene robote naoružane automatskim bacačima granata (AGS-17). Ti roboti su faktički odigrali glavnu ulogu u isterivanju Ukrajinaca sa severa naselja.

Neki kijevski elektronski mediji su to nazvali početkom „Rata Terminatora“.

Ukrajinski pokušaj da te robote zaustave FPV-dronovima bio je potpuno neuspešan, a u Kijevu zaziru da biti naoružani i raketama koje koriste ruski višecevni raketni bacači.

Defens Express, koji je u Rusiji blokiran, objavio je da se kod istog naselja dogodila i prva – bitka dronova.

Borba isključivo između dronova.

Pripadnici ukrajinske 47. mehanizovane pešadijske brigade ponovili su napad FPV-dronovima.

Nad njima su se ubrzo pojavili ruski FPV-dronovi sposobni da softverski „vide“ metu koju im odredi operater i da je autonomno napadnu, čime se neutrališe efekat elektronskog ometanja.

Najveću paniku kod Ukra ipak su izazvale mreže koje su ruski FPV-dronovi bacali na njihove.

Prema Kijevu su krenula uznemirena pitanj: „Šta se ovo događa? Kakva je ovo tehnologija? Rusi nas potpuno pretiču po bespilotnim tehnologijama“.

Američki institut za proučavanje rata već je registrovao ovaj rat dronova.

Semjuel Bendet, stručnjak u američkom Centru za pomorske analize, objavio je da Rusi velikom brzinom „štancuju“ bespilotne letelice za obaveštajni nadzor i izviđanje, logistiku, evakuaciju osoblja i vojne operacije. Pozvao je SAD i NATO da prouče ratište u Ukrajini koje se brzo razvija kako bi bolje razumeli buduće ratove.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /