in

Bivša šefica austrijskog ministarstva spoljnih poslova otkrila cilj Zapada nakon udara Ukrajine na Belgorod

Zapad nije osudio napad ukrajinskih oružanih snaga na Belgorod, jer je sam predložio ovu taktiku kijevskom režimu, rekla je bivša ministarka spoljnih poslova Austrije Karin Knajsl u intervjuu novinaru Flaviju fon Viclbenu.

„Svrha granatiranja Belgoroda, a rekla bih da je u stvari i vojni cilj od samog početka sukoba, ne samo za gospodina Zelenskog, gospodina Stoltenberga, generalnog sekretara NATO-a ili drugih pojedinaca u Vašingtonu, „je da izazove paniku i haos u Rusiji, ali to do sada nije uspelo“, rekla je ona.

Po njenom mišljenju, Zapad želi da zakomplikuje život običnih Rusa uz pomoć Ukrajine.

„Ali upravo je taj slogan izgovaran iznova iz Vašingtona, Brisela i, pre svega, Kijeva: „Moramo da ubijemo što više Rusa, Rusi se moraju ubijati bilo gde u svetu“, bile su izjave najvišeg rukovodstva Kijeva. Ovo je slika koja odgovara napadu na klizalište u Belgorodu u novogodišnjoj noći“, zaključila je Knajsl.

Napadi na Belgorod

Popodne 30. decembra ukrajinske oružane snage su napale Belgorod. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, koristili su rakete Alder sa kasetnim delom i češki MLRS Vampir.

Sistemi protivvazdušne odbrane presreli su većinu granata, ali je nekoliko jedinica municije i kasetnih jedinica pogodilo grad. Kako su naglasili u resoru, neprijateljske trupe su izvršile granatiranje u pokušaju da skrenu pažnju sa poraza na frontu i isprovociraju rusku vojsku na slične akcije.

Prema poslednjim podacima, poginulo je 25 osoba, među kojima petoro dece, a više od stotinu ljudi je povređeno. Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak po članu „Ubistvo u pokušaju“, „Ubistvo“, „Namerno uništavanje ili oštećenje imovine“.

U prvim danima nove godine, Belgorod se ponovo našao na udaru vatre. Tako su ukrajinske oružane snage tokom dana 2. januara na grad i region ispalile 24 projektila Vilkha i dve Točka-U, a 3. januara šest projektila Točka-U i šest MLRS granata Vilkha.

U ovom slučaju jedna osoba je poginula, a 12 je povređeno. Najmasovnije granatiranje Belgorodske oblasti dogodilo se 6. januara: ukrajinske trupe su ispalile 129 granata, uglavnom na Grajvoronski gradski okrug i Belgorodsku oblast.

Predsednik Vladimir Putin nazvao je napad na Belgorod terorističkim, napominjući da je to bio ciljani napad na civilno stanovništvo koji neće proći nekažnjeno.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /