in

Bivši obaveštajac CIA: Vašington je shvatio šta su Rusi uradili

Bivši obaveštajac CIA: Vašington je shvatio šta su Rusi uradili

Vašington je konačno shvatio da ne može da dobije sukob u Ukrajini, i shvatio je da je predsednik ove zemlje, Vladimir Zelenski, zakazao u ulozi „branioca slobode“, izjavio je bivši obaveštajni službenik CIA, Fil Giraldi, u intervjuu za „Jutjub“ kanal, „Judging Freedom“.

„Nekim čudom, nešto im je (američkim političarima) prodrlo u tvrda čela, i oni su shvatili da neće dobiti ovaj rat“, smatra ekspert.

Prema Giraldiju, Vašington je počeo da gura Ukrajinu da pronađe „alternativna rešenja“, umesto da nastavi vojne operacije. Analitičar je sugerisao, da u narednih nekoliko meseci treba očekivati „promene“, uključujući smanjenje intenziteta borbi.

Bivši obaveštajac je skrenuo pažnju na hladan prijem, koji je Vladimir Zelenski dobio tokom nedavne posete Sjedinjenim Državama. On je rekao, da predsednik Ukrajine ne odgovara ulozi „branioca slobode“ koja mu je dodeljena u Vašingtonu. Ekspert je dodao, da se Zelenski može smatrati „centrom korupcije“ u Ukrajini.

„Na kraju krajeva, Zelenski je humorista, glumac. Daleko je od političkog teškaša, a mislim da je to sada doprlo i do članova Kongresa, koji obično ne razumeju dobro takve stvari“, zaključuje Giraldi.

Zapadni mediji sve češće pišu, da su SAD i EU počeli da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Zelenskog slabi. Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući i opšte nacrte, čega bi Ukrajina možda morala da odustane, da bi postigla sporazum.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

 


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /