in

Bivši oficir KOS otkriva zašto su ruske službe zakazale…

Bivši oficir KOS otkriva zašto su ruske službe zakazale…

Bivši oficir Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan rekao je da, kada se ovako veliki napad desi u Moskvi, u kojem je ubijeno više od 130 ljudi, a ranjeno 140, „propust je sigurno veliki“.

-Rusija se malo opustila, živi u mirnodopskom vremenu. Oni sve do juče nisu priznali, da je u pitanju rat, tek juče je portparol (Kremlja) saopštio da je Rusija praktično u ratu, rekao je Karan za Tanjug.

On je ocenio da su teroristi odabrali pravo vreme kada da pokrenu akciju.

-Što se samog događaja tiče, mislim da su teroristi izabrali pravo vreme kada da nastupe. To znači da su službe bezbednosti bile vrlo aktivne i napete, oprezne u vreme nedavnih predsedničkih izbora u Rusiji, jer su očekivali terorističke akte u vreme izbora. Akti su čak i najavljivani. Po interciji, Rusi su znali su da ukrajinske službe koriste terorističke metode, bilo je najava da će ih pojačati u vreme izbora, dodao je Karan.

On je pojasnio zašto smatra da su teroristi odabrali pravi trenutak.

-Zašto kažem da su su izabrali pravo vreme? Zato što su svi očekivali: ‘e, izbori su prošli, neće biti terorističkih akcija, izbori su takvi kakvi jesu’. Tada se službe opuste. E, tada su teroristi upali u koncertnu dvoranu, istakao je Karan.

(Tanjug)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /