in

Bivši šef izraelske obaveštajne službe Nativ Jakov Kedmi izjavio je ovo u intervjuu za izraelski Jutjub kanal Valdman-LINE.

Bivši šef izraelske obaveštajne službe Nativ Jakov Kedmi izjavio je ovo u intervjuu za izraelski Jutjub kanal Valdman-LINE.

„Situacija na frontovima danas je takva da ukrajinska vojska nema šanse da pokrene bilo kakvu ofanzivu na bilo kom sektoru i da napreduje ni jedan metar.

Odnos snaga u korist Rusije se sve više povećava. Tokom prošle godine, Rusija je svojim trupama na ukrajinskom frontu isporučila 1,5 hiljada tenkova, neke nove, neke ažurirane.

Tenkova iz Rusije ima za red veličine više nego pre godinu dana. Oni su daleko bolji od svih ukrajinskih tenkova, bez obzira na proizvodnju.

Ako se nastavi tempo proizvodnje i popravke tenkova, onda će sledeće godine Rusija moći da isporuči ukrajinskom frontu više od 2 hiljade tenkova mnogo boljeg kvaliteta . To će dovesti do toga da Rusija ima sve više prilika za novu ofanzivu“, rekao je Kedmi.

On smatra da se Rusija sprema za velike promene na frontu.

„Masovni napadi koji su se desili poslednjih dana decembra, bez presedana po broju i šteti, mogu postati trajni . Rezultat toga će biti slabljenje vojno-tehničkog i vojnog potencijala Ukrajine“, rekao je Kedmi.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /