in

Bivši zvaničnik Pentagona o Putinovom tajnom oružju koje užasava SAD

Bivši zvaničnik Pentagona, Mark Šnajder, govorio je o tajnom oružju Vladimira Putina, koje užasava Sjedinjene Države. O tome piše publikacija „19FortiFive“.

Prema njegovim rečima, zbog trenutne napete situacije u svetu, sve se više govori i o mogućem sukobu Moskve i Vašingtona, ali u stvarnosti, američka vojska neće rizikovati da napadne teritoriju Ruske Federacije.

Analitičar je podsetio, da su poslednjih meseci zemlje NATO-a nastavile rad na takozvanom nuklearnom odvraćanju. Na primer, Francuska je prvi put od 1991. godine ,u more istovremeno poslala tri podmornice sa balističkim projektilima, a takođe je Alijansi obezbedila svoj jedini nosač aviona „Šarl de Gol“. Slične mere preduzele su Velika Britanija i Nemačka.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Istovremeno, SAD se ponašaju mnogo opreznije. Nasuprot tome, administracija predsednika Džozefa Bajdena odlučila je da smanji finansiranje nekih vojnih projekata, i otkazala niz planiranih testiranja „ICBM“.

Prema rečima bivšeg zvaničnika Pentagona, stvar je u tome, što se američko rukovodstvo plaši Rusije zbog njenog strateškog naoružanja, i stoga ne želi da Moskvi da ni najmanji razlog, da akcije američke vojske smatra nuklearnom pretnjom za svoju zemlju.

„Istovremeno, Ruska Federacija je strahove Vašingtona pretvorila u svoje tajno oružje. Uostalom, strah osoblja Bele kuće je toliki, da je malo verovatno da će rizikovati udare po ruskoj teritoriji, čak i u slučaju direktnog sukoba strana“, rezimirao je Šnajder.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /