in

Blizu je svetski rat – Iz Moskve crveno upozorenje: Približavate se opasnoj liniji direktnog vojnog sukoba sa Rusijom

Zapad, snabdevajući Ukrajinu oružjem, približava se opasnoj liniji direktnog vojnog sukoba sa Rusijom, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„ Zemlje NATO- a, kao da se međusobno takmiče, nastavljaju da isporučuju oružje i municiju kijevskom režimu, snabdevaju ga obaveštajnim podacima, obučavaju vojnike kijevskog režima, daju orijentaciju u vođenju neprijateljstava, približavajući se tako opasnoj liniji direktnog vojnog sukoba sa Rusijom“, rekla je ona.

Zaharova je dodala da ukupna vojna pomoć Zapada Ukrajini već iznosi 42,3 milijarde dolara, od čega više od polovine dolazi iz Sjedinjenih Država.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ona je naglasila da su zemlje „koje izdvajaju tako ogromne količine novca i isporučuju oružje kijevskom režimu, donatori, sponzori ove veoma opasne aktivnosti“. Stoga zemlje NATO-a nastoje da „okrive bilo koga kako bi odvratile sumnje od sebe“.

Zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini, SAD i njeni saveznici u NATO – u nastavljaju da isporučuju oružje Ukrajini.

Predsednik Džo Bajden je potpisao zakon o zajmu, Vašington izdvaja desetine milijardi dolara Kijevu. Moskva je više puta naglašavala da snabdevanje zapadne vojne opreme samo produžava sukob, a transport postaje legitimna meta ruske vojske.

Rusija od 24. februara sprovodi vojnu operaciju u Ukrajini. Vladimir Putin je njen zadatak nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema njegovim rečima, krajnji cilj je oslobađanje Donbasa i stvaranje uslova koji garantuju bezbednost same Rusije.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /