in

Blumberg: Šolcov brod tone – Izazvao bes u Bundestagu

Blumberg: Šolcov brod tone – Izazvao bes u Bundestagu

Blumberg izveštava da se govor nemačkog kancelara, Olafa Šolca, ispred Bundestaga, o federalnoj potrošnji pretvorio u žestoki napad na kritičare njegove energetske politike.

Kancelar se obrušio na blok svoje prethodnice Angele Merkel, okrivljujući je za trenutnu nevolju u zemlji. On je naveo, da je za sadašnju gasnu situaciju kriva Merkelina Hrišćansko-demokratska unija Nemačke, jer nije pokušala da smanji zavisnost Berlina od plavog goriva iz Ruske Federacije.

Blumberg objašnjava, da je aktuelni kancelar nezadovoljan činjenicom, da je Nemačka gradila gasovode sa Rusijom i da nije imala nikakav „plan B“, u slučaju da prestane snabdevanje iz Rusije.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Analitičari smatraju, da Šolc jednostavno nije spreman za tako odgovornu funkciju kao nemački kancelar, a sada je dobio tešku lekciju o tome šta znači voditi državu. On se bori da vodi najveću ekonomiju EU, ali bi mogao da bude svrgnut, mnogo pre sledećih zakazanih izbora, 2025. godine.

Sada stranke „Hrišćansko-demokratska unija Nemačke“ i „Alternativa za Nemačku“, dobijaju popularnost među nemačkim biračkim telom. Ljudi su razočarani posledicama antiruskih sankcija, i nisu spremni više da podržavaju Šolca i njegovu Socijaldemokratsku partiju, a on se plaši da će izgubiti vlast.

„Neobičan izliv besa, znak je napetosti u kojoj se nalazi 64-godišnji socijaldemokrata“, objasnili su autori članka.

The post Blumberg: Šolcov brod tone – Izazvao bes u Bundestagu first appeared on .