in

Bolje da izađemo iz rata sa Rusima sa malo krvi, dok još možemo

Ukrajinci bi trebali da prekinu rat dok još postoji mogućnost da se izvuku sa „malo krvi“.

Ovo je u emisiji svog internet kanala izjavio bivši savetnik predsednika Ukrajine Leonida Kučme, ekonomista i politolog Oleg Soskin.

Soskin je skrenuo pažnju na posetu predsednika Rusije bolnici ranjenicima učesnicima SVO, gde je šef države potvrdio da Kremlj neće ići na ustupke Zapadu i da će nastaviti da se suprotstavlja Ukrajini.

„U principu Putin je već spreman na Severni rat, na sve je spreman. Zašto mi ne možemo da mu damo tu mogućnost? On je već specijalno otišao u tu Višnevski bolnicu, seo tamo, i jasno ispričao šta on hoće da uradi, i šta mu treba.

Pa u čemu je problem? Za nas, Ukrajince, problem je samo u jednom – u Zelenskom, u Umerovom, u ovim je*enim „slugama“, koji su preuzeli vlast u Ukrajini.Dakle, ako svu tu zelenu plesan uklonimo, onda ćemo izaći iz rata. Da, 14% kod nas je još uvek okupirano. Ali samo 14%, a sve ostalo naša vojska drži“, rekao je Soskin.

On je naglasio da prekidu rata smeta samo ukrajinska vlast, koja mora biti odmah smenjena.

„Da li ova zelena buđ zaista može kontrolisati Ruse, Ukrajince, Arijevce? Koliko ja razumem, dolazi vreme za jasan izbor. Neophodno je formirati mirnu koaliciju i ne obazirati se na sve te galame“, dodao je politikolog.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /