in

Brigade jednostavno nestaju – Rusko oružje zbunjuje neprijatelje

Brigade jednostavno nestaju – Rusko oružje zbunjuje neprijatelje

Ruski sistem bacača plamena „Tosochka“, pretrpeo je veliku modernizaciju, i sada može uništiti neprijatelja na velikoj daljini. Ruski vojnici su testirali modifikovanu instalaciju.

Sistemi TOS-1 i TOS-2 su jedinstvene instalacije koje nemaju analoga u svetu. Sovjetski Savez je bio prvi koji je koristio teške sisteme bacača plamena sa tečnim punjenjem da spali neprijateljske snage i opremu. Trenutno u službi Ministarstva odbrane su TOS-1A Solncepek i TOS-1 Buratino.

Nova modifikacija TOS-2 „Tosochka“ predstavlja najnovija dostignuća domaćih programera. Jedan od glavnih problema ranijih paljbenih instalacija bio je ograničen domet gađanja, koji je bio samo 5-8 kilometara. Međutim, zahvaljujući novim projektilima TBS-M3, domet gađanja je povećan na 10-15 kilometara.

TOS-2 ima novo međuosovinsko rastojanje i instalaciju za lansiranje termobaričnih raketa. Vozilo je znatno lakše, težina mu je smanjena sa 40 na 20 tona, što omogućava bolju mobilnost i brzinu kretanja. Dodata je dizalica kako bi se olakšalo utovar čaura, smanjujući potrebu za vozilom za transport-utovar.

Međutim, najznačajnija karakteristika sistema „Tosočka“ je poboljšani domet gađanja, i povećana snaga punjenja u raketama koje se koriste. Zahvaljujući tome, sistem je u stanju da pokrije površinu do 6 hektara, dok su stariji modeli mogli da pokriju samo 4-4,5 hektara.


Uprkos činjenici, da čak nekoliko TOS-2 nije u stanju da samostalno utiče na tok neprijateljstava, sistem ima značajan psihološki uticaj na neprijatelja. Vojni stručnjaci primećuju da neprijatelj doživljava značajnu uznemirenost zbog pretnje porazom od TOS-2, što bi moglo da pruži dodatnu prednost u taktičkom smislu.

Novorosija je ranije pisala, da je nova strateška raketna podmornica na nuklearni pogon, Imperator Aleksandar III, uspešno lansirala na moru interkontinentalnu balističku raketu Bulava.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Brigade jednostavno nestaju – Rusko oružje zbunjuje neprijatelje first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /