in

Britanija i Francuska tajno šalju vojsku u Ukrajinu!


Britanija, Francuska i zemlje Severne Evrope se već tajno pripremaju za slanje vojske u Ukrajinu, izjavio je konsultant Stejt departmenta Sjedinjenih Država Edvard Ljutvak u članku za portal „Unherd”.

„Britanci i Francuzi zajedno sa zemljama Severne Evrope se već tajno pripremaju da šalju vojsku, kako male elitne jedinice tako i pomoćno osoblje koje može da bude nešto dalje od prve linije fronta”, napisao je on.

Prema mišljenju eksperta, NATO zemlje će uskoro morati da pošalju vojsku u Ukrajinu, jer Kijev nema dovoljan broj vojnika. U protivnom slučaju će Alijansa morati da prihvati „katastrofalan poraz”.

Prema mišljenju Ljutvaka, NATO vojnici ne moraju da učestvuju u sukobima, oni mogu da obučavaju regrute i da vrše remont opreme, omogućavajući tako svojim ukrajinskim kolegama da odu na zadatke.

„Čak i ako se diplomatija uspešno umeša, ruska vojna pomoć će se pobedonosno vratiti u Centralnu Evropu”, naveo je on.

Ekspert je objasnio da će, u tom slučaju, zemlje Zapadne Evrope morati da sprovode reforme u svojim oružanim snagama, uključujući vraćanje obaveznog služenja vojnog roka.

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u februaru da se EU dogovorila da formira „devetu koaliciju za duboke udare” – za snabdevanje Ukrajine raketama srednjeg i dugog dometa.

On je takođe rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu”. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, konsenzus još nije postignut, „ali se ništa ne može isključiti”.

Makronove reči oštro je kritikovao niz NATO partnera, uključujući Nemačku, kao i političke snage u samoj Francuskoj, prenosi Sputnjik.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /