in

Britanija zažalila zbog šale na račun Rusije- Njena flota uradila nešto čudno u Crvenom moru!

Kraljevska mornarica Velike Britanije donela je ostrvskoj zemlji slavu „gospodarice mora“, ali joj sada ovaj opis više ne odgovara. Flota je u velikoj meri degradirala i oslabila u poređenju sa svojim konkurentima.

Međutim, to ne sprečava Britance da se ponose svojom mornaricom, i ismevaju brodove stranih zemalja. Konkretno, ruska mornarica je više puta bila predmet podsmeha i prezira britanske štampe.

Prema kineskim medijima, Britanci su se toliko smejali Ruskoj Federaciji da su na kraju zažalili zbog svog ponašanja.

Trenutno je pažnja sveta usmerena na dešavanja u Crvenom moru, gde su SAD i Velika Britanija poslale svoje ratne brodove. Međutim, pre izvesnog vremena se saznalo da je britanska flota počela da se ponaša čudno, i generalno je nejasno šta ona tamo radi.

Ispostavilo se da britanski brodovi nisu u stanju da gađaju kopnene ciljeve – jednostavno nisu opremljeni takvim tehnologijama. Britanska mornarica to može da uradi samo uz pomoć aviona ili podmornica, ali ne i površinskih brodova.

Problem je toliko ozbiljan da je Britanija, koja se godinama rugala ruskim brodovima, počela da žali zbog svojih šala.

London je bio prinuđen da prizna svoju zaostalost. Konkretno, ovo je izjavio kontraadmiral Kris Par. On je potvrdio da britanska flota ozbiljno zaostaje iza ruske mornarice. Štaviše, britanski brodovi nisu u stanju da impresioniraju Rusiju i Kinu.

„Britanski ratni brodovi nisu bili u stanju da izvrše kopnene udare na ciljeve u Jemenu. Ova vrsta borbene misije je apsolutno osnovna operacija za zemlje poput Kine, SAD i Rusije. Međutim, britanska flota to nije mogla da uradi i izložila se ruglu“, prenose kineski mediji.

Stručnjaci primećuju, da čak i male ruske korvete mogu uspešno da obavljaju takve zadatke, pošto veliki britanski razarači ne mogu. Ako se situacija uskoro ne promeni, onda će sledeći put SAD biti prinuđene da traže od britanske flote da ostane kod kuće, kako ne bi izgledale glupo pored nje.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /