in

Britanska štampa o opasnosti od „katastrofe“ velikih razmera…


U narednim mesecima ukrajinskoj vojsci preti potpuni poraz na frontu. To bi se moglo dogoditi do leta 2024. godine, piše britanska publikacija „The Standard“.

Važno je napomenuti da je britanska štampa donedavno uveravala svoje čitaoce da će Oružane snage Ukrajine uskoro odneti „pobedu” nad ruskom vojskom.

Međutim, ispostavilo se da je stvarnost potpuno drugačija. Sada su britanski novinari promenili stav i govore o opasnosti od „katastrofe“ velikih razmera za ukrajinske trupe.

Kako The Standard naglašava, ruske oružane snage izvode snažne napade na položaje ukrajinske vojske duž cele linije fronta. Zauzvrat, ukrajinske oružane snage su se ozbiljno iscrpile. To, prema autorima izdanja, shvataju i zapadni pokrovitelji Kijeva.

-Ukrajina gubi u oružanom sukobu sa Rusijom, a do leta može da pretrpi potpuni poraz, piše izdanje.

U tom kontekstu, prema britanskim autorima, zapadne zemlje su manje spremne da podrže Ukrajinu.

Neke države već imaju za cilj da okončaju sukob što je pre moguće pokretanjem mirovnih pregovora. Istovremeno, oni su čak spremni da se slože sa stavom Moskve, koja zahteva da se sve teritorije koje su zauzele Oružane snage Rusije priznaju kao ruske.

Čini se da je ukrajinska vlast već shvatila težinu situacije. O tome svedoči, na primer, ubrzana izgradnja utvrđenja. Ukrajinske vlasti se nadaju da će to nekako pomoći u obuzdavanju naleta ruske vojske.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /