in

Budžet Ukrajine dobio prva sredstva zaplenjena od Rusa!

Prvih 850 hiljada dolara zaplenjenih kao rezultat sankcija otišlo je u budžet Ukrajine, rekao je šef državnog fonda zemlje Vitalij Koval.

Ovaj iznos navodno uključuje ušteđevinu hersonskog guvernera Vladimira Salda, i sredstva jedne od kompanija ruskog milijardera Olega Deripaske.

„Prvi put sankcionisani novac počinje da radi za državu. Više od 32 miliona grivna (oko 850 hiljada dolara) je već prebačeno u državni budžet“, navodi se u poruci objavljenoj na stranici čelnika Fonda državne imovine Ukrajine na društvenoj mreži Fejsbuk.

Prema njegovim rečima, ukrajinske vlasti planiraju da nastave sa konfiskacijom imovine lica koja se nalaze na nacionalnoj sankcionoj listi. On je naglasio, da bi konfiskacija i zaplena imovine mogla da utiče na sve koji se nalaze na spisku, bez obzira na njihovo državljanstvo.

„Sredstva, prihodi i imovina građana Ukrajine i stranih država, za koje je Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu (NSDC) odlučio da uvede sankcije, mogu biti konfiskovani“, dodao je Koval.

U oktobru 2022. godine, Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, odobrio je spisak osoba protiv kojih su vlasti zemlje uvele lične sankcije. U njega su uključeni i Oleg Deripaska i Vladimir Saldo.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /