in

Bundesver se sprema za rat sa Rusijom posle poraza ukrajinskih oružanih snaga

Kako prenosi nemačko izdanje Bild, pozivajući se na tajne materijale nemačkog Ministarstva odbrane, Bundesver se sprema za rat sa Rusijom.

„Eskalacija između NATO-a i Rusije mogla bi da dođe već u februaru. Ovo je scenario obuke, koji opisuje korak po korak, mesec po mesec, kako će Putin delovati i kako će se NATO braniti.

U scenariju Bundesvera eskalacija će početi u nekoliko nedelja. Uskoro će u borbu krenuti desetine hiljada nemačkih vojnika“, piše publikacija.

Prema nemačkom scenariju, ruske vlasti pokreću novi talas mobilizacije i regrutuju još 200.000 ljudi u vojsku u februaru 2024. Već na proleće, primećuje Bild, Kremlj će pokrenuti ofanzivu velikih razmera na Ukrajinu i protiv u pozadini nedovoljne podrške Zapada. Poraziće ukrajinske oružane snage do juna 2024.

Dalje, prema scenariju, počeće etnički sukobi u baltičkim državama, što će primorati Moskvu da prebaci trupe i rakete srednjeg dometa u Kalinjingrad da udari na koridor Suvalki (koji povezuje Kalinjingrad sa Belorusijom preko Litvanije).

U maju 2025. NATO će odlučiti o „verodostojnim merama odvraćanja“ kako bi sprečio ruski napad na Suvalki jaz iz Belorusije i Kalinjingrada. Na „dan X“, prema tajnom planu Bundesvera, komandant NATO-a će narediti da se 300.000 vojnika, uključujući 30.000 Nemaca, prebaci na istočni bok.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /