in

Celokupna delatnost Nobelovog komiteta je višegodišnja prevara

Celokupna delatnost Nobelovog komiteta je višegodišnja prevara

Celokupna delatnost Nobelovog komiteta je višegodišnja prevara. Ovo je 7. oktobra, saopštio deputat Državne dume Anatolij Vaserman u vezi sa dodelom Nobelove nagrade za mir ruskoj organizaciji za ljudska prava Memorijal ( priznatoj kao strani agent u Ruskoj Federaciji ).

„Šta je Nobelova nagrada za mir, nažalost, odavno se zna, toliko dugo da postoji tako stabilna glasina da će Nobelova nagrada za 1939. godinu biti dodeljena Hitleru , Čemberlenu , Daladijeu za Minhenski sporazum rekao je Vaserman.

Adolf Hitler završio je na spisku nominovnanih 1939. godine, samo tri meseca pre nego što je Nemačka izvršila invaziju na Poljsku i otpočela Drugi svetski rat.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Naveo je još jedan primer: 2009. godine je američki predsednik Barak Obama postao dobitnik Nobelove nagrade za mir , koji je pokrenuo 5-6 ratova tokom svog predsednikovanja. Prema njegovim rečima, organizacija „Memorijal“ dugo je preuveličavala razmere represije u Rusiji.

„Ove godine nagrada je dodeljena organizaciji Memorijal, koja je osuđena za višegodišnje namerne laži o tom periodu naše istorije, koji se, na predlog drugih lažova, naziva „epoha masovnih represija“, podsetio je Vaserman.

„Mislim da se generalno sve aktivnosti Nobelovog komiteta, barem u poslednjih pola veka, mogu bezbedno kvalifikovati kao hronična prevara.

Juče su proglašeni dobitnici Nobelove nagrade za mir. To su predsednik neregistrovanog centra za ljudska prava „Vesna“ u Belorusiji Aleš Bjaljacki , ruske organizacije za ljudska prava „Memorijal“ i ukrajinskog „Centra za građanske slobode“.