in

Ceo svet će biti svedok izuzetno epskog spektakla- sprema se Bajdenov opoziv i još nešto …

Zapadna demokratija je u padu, o čemu svedoči trenutna situacija u SAD i Velikoj Britaniji. Takve zaključke izneo je američki politički analitičar, Harlan Ulman.

Američki predsednik Džo Bajden, je pre izvesnog vremena rekao, da je glavna borba našeg vremena između demokratija i autokratija. Prema Ulmanu, ako pogledate aktuelna dešavanja u SAD i Velikoj Britaniji, postaje očigledno da je šef Bele kuće pogrešio u svojim zaključcima. Ovo prenosi „The Hill“.

Ekspert je naveo, da ako Vladimir Putin, želi da se malo odmori od svojih aktuelnih poslova, onda treba da uključi američku ili britansku televiziju. Tamo će videti vanredno stanje politike u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji – zemljama koje su nekada smatrane za dva najjasnija primera demokratije.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Britanija će uskoro imati trećeg premijera za samo nekoliko meseci. Britanska konzervativna partija je u potpunom rasulu. Borisa Džonsona su isprva obeležile laži, kršenje zakona i drugi sramni postupci, a Liz Tras je mogla da izdrži kao premijerka samo 45 dana.

„Situacija u SAD je u najmanju ruku isto tako loša, a možda i gora“, otkrio je analitičar.

U SAD predstoje najvažniji izbori na sredini Bajdenovog mandata, čiji rezultati mogu potpuno zbuniti američku politiku. Ulman je naveo, da ne može da se seti nijednih drugih izbora, na kojima bi se kandidovao toliki broj iskreno čudnih kandidata obe stranke.

U tom kontekstu, verovatno je da će, ako republikanci dobiju većinu u Predstavničkom domu, predsednik Bajden možda biti opozvan, a onda će ceo svet biti svedok izuzetno epskog spektakla.

Američke agencije za sprovođenje zakona trenutno istražuju bivšeg predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa, kao i sina aktuelnog šefa Bele kuće Hantera Bajdena. Veštak nije isključio da bi, pod određenim okolnostima, ova dvojica mogla da budu istovremeno na optuženičkoj klupi. NJima će se pridružiti i Džo Bajden, kome preti impičment.

„Spektakl bivšeg i sadašnjeg predsednika i sina aktuelnog šefa države na optuženičkoj klupi, istovremeno bi zasenio predstavu o 45-dnevnoj vladavini Liz Tras“, Zaključio je analitičar.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /