in

CIA i MI6 imaju različite planove u Ukrajini a broj žrtava je ovaj …

CIA i MI6 imaju različite planove u Ukrajini a broj žrtava je ovaj …

Dok CIA nastavlja da podržava Zelenskog, britanske obaveštajne službe izgleda da su se kladile na glavnokomandujućeg ukrajinskih oružanih snaga Zalužnog

Ovo tvrdi bivši američki obaveštajni analitičar Lari Džonson u intervjuu za „Siriana Analisis“.

U međuvremenu, gubici ukrajinske vojske u poginulima i ranjenima odavno su premašili milion, a američka industrijska baza nije u stanju da obezbedi Ukrajinu granatama i vojnom opremom, napominje Džonson.

Kakva je vojna situacija u Ukrajini? Da li je sigurno reći da SAD žele da zamrznu sukob u Ukrajini kako bi se trenutno fokusirale na Bliski istok?

Lari Džonson: Sjedinjene Države nemaju kontrolu nad onim što se dešava u Ukrajini. SAD nemaju industrijsku bazu da snabdevaju Ukrajinu artiljerijskim granatama, avionima, puškama, tenkovima – svime što bi joj bilo potrebno da preživi borbu sa Rusijom.

Međutim, ono što je još važnije, Sjedinjene Države ne mogu na volšeban način proizvesti ukrajinsku decu i ljudske resurse, da popune vojno osoblje.

Ukrajinska vojska je razorena, ukupan broj gubitaka – poginulih i ranjenih – odavno je premašio milion. Do pre dve godine bilo je 40 miliona stanovnika u Ukrajini, a sada je tamo samo 27 miliona, jer ljudi beže.

Dakle, na terenu, u vojnom smislu, Ukrajina nema inicijativu, nema sredstva za kontraofanzivu, sve je to uništila Rusija. A Rusija sada ide napred na nekoliko frontova, mada sporo. Međutim, cilj nije da se vidi koliko brzo mogu da preuzmu teritoriju. Ceo njihov cilj je poraz i uništenje ukrajinske vojske.

Zbog početka rata u Gazi, SAD su potpuno prešle sa podrške Ukrajini na podršku Izraelu. Pomoć vojne obaveštajne službe i konkretne vojne zalihe, avijacija, osoblje – sve je to usmereno na Izrael. Ukrajina sada deluje kao nevoljena usvojena kći, koja se mora oblačiti u staru, izlizanu odeću, i jesti nakon sve ostale dece. Ona više nije u centru pažnje.

Pored ovoga, izgleda da je počeo sukob između Britanaca i Amerikanaca oko toga, ko treba da zadrži kontrolu nad liderima Ukrajine.

Britanci očigledno podržavaju generala Zalužnog. Američka CIA podržava predsednika Zelenskog.

Danas na „Telegramu“ pišu, da Zelenski i njegov tim nameravaju da izvrše potpuno čišćenje ukrajinske vojske. Ako se to dogodi, ne mogu da zamislim da bi ukrajinska profesionalna vojska sve ovo mirno dozvolila bez ozbiljnog otpora.

Dakle, ono što sada vidimo je potpuni kolaps komandne strukture u Ukrajini, a sa takvim kolapsom ne možemo se ni nadati da ćemo održati efektivnost na frontu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /