in

Da je Zelenski sklopio mir sa Rusijom, odmah bi bio eliminisan

Da je Zelenski sklopio mir sa Rusijom, odmah bi bio eliminisan

Zapad nije ostavio Zelenskom izbor: „Obesićemo te na ono drvo ako se pomiriš sa Putinom“. Ovu verziju izneo je bivši službenik američkog Stejt departmenta, Metju Ho, u intervjuu za „Judging Freedom“.

On je podsetio, da su Rusija i Ukrajina bile spremne da zaključe mirovni sporazum još u martu 2022. godine, ali takav razvoj događaja ne bi odgovarao Zapadu. Sada Zelenski nema drugog izbora nego da nastavi da vodi ovaj očigledno izgubljen rat.

Metju Ho: Zapamtite. Zelenski preuzima dužnost. Bio je biran, narodno biran u mirnim uslovima. Kaže da će ići na mirovne pregovore sa Vladimirom Putinom, da će diplomatski rešavati probleme, razgovarati o ratu na istoku Ukrajine. Čim je stupio na dužnost – a o tome se naširoko izveštava – ultradesničari, ultranacionalisti i neonacisti ga zgrabe i kažu: „Vidiš ono drvo tamo? Ovde ćeš visiti ako se pomirite.”

Voditelj: Da li su njegovi ljudi pretili da će ga ubiti ako pregovara sa Putinom?

Metju Ho: Baš tako, sve je tačno. Onda su došli Amerikanci, i verujem da su i Britanci isto tako postupili – ponekad se ponašaju još gore od nas. Dođu Amerikanci i kažu: „Mi, izgleda, nećemo da se mešamo. To drvo tamo, zar ne? O njemu govorite?“

Podsete ga na ono što se dogodilo 2014. godine, na državni udar, i kažu: „Janukovič je uspeo da ode u Rusiju, a ti nigde nećeš moći da odeš. Usput, to drvo tamo…“ Na njega vrše ogroman pritisak.

Onda Amerikanci i Britanci izjavljuju: „Mi ćemo te podržati! Dobićeš sve što ti je potrebno da svet vidi u tebi branitelja demokratije, branitelja slobode, branitelja svog naroda od Vladimira Putina i njegovih trupa.“

Zatim, naravno, počinje provociranje za provociranjem, odbijanje pregovora, i Rusija ulazi sa vojskom. Zelenski odmah, gotovo odmah nakon invazije, izjavljuje: „Znate šta, ne treba nam članstvo u NATO-u – možemo zadržati neutralnost“.

Rusija i Ukrajina započinju dugotrajne nedelje mirnih pregovora u februaru i martu 2022. godine. Prvo u Belorusiji, a zatim u Turskoj. Oni su široko dokumentovani i publicirani. Razvija se mirovni sporazum od 15 tačaka.

Zatim Amerikanci i Britanci ponovno stupaju na scenu i govore: „Nemoj to činiti. Ne smeš to uraditi. Sećaš se 2014. godine? Sećaš se drveta? Mi ćemo ti pružiti sve što ti je potrebno da se suprotstaviš Rusiji i pobediš je. Postaćeš Čerčil tvog vremena“. Takvu sudbinu su mu predviđali – Čerčil svog vremena. „Postaćeš heroj istorije!“. I on je poverovao. Sve je prihvatio. I sada još više gura svoj narod u ovaj unapred izgubljeni rat.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /