in

Dandikin otkrio zašto je Zelenski mogao da poseti Herson, a da ne bude likvidiran

Dandikin otkrio zašto je Zelenski mogao da poseti Herson, a da ne bude likvidiran

O tome zašto je ruska vojska, smeštena na levoj obali Dnjepra, ignorisala posetu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog Hersonu, otkrio je vojni ekspert i analitičar, kapetan 1. ranga u rezervi, Vasilij Dandikin.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski doputovao je 14. novembra u posetu Hersonu. U ruskom društvu raste nezadovoljstvo, jer se Rusi pitaju, zašto Oružane snage RF ne udaraju po ukrajinskim centrima odlučivanja, uključujući i Zelenskog?

Da bi se udario na predsednika susedne države potrebna je politička odluka, primetio je Dandikin i podsetio, da je ukrajinskog lidera bilo moguće likvidirati još ranije u Izjumu. Činjenica je da Zelenski nije nezavisna politička ličnost.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

SAD, koje finansiraju akcije Kijeva, odlučuju šta će predsednik Ukrajine dalje raditi. Ekspert je farsom nazvao posetu Zelenskog Hersonu, koja će se uskoro završiti. Ukrajina sada doživljava euforiju zbog odlaska ruske vojske iz Hersona, ali je situacija i dalje alarmantna, i neprijatelj je toga svestan.

„Zelenski je politički šoumen, i sve što sada radi kijevski režim, na primer, vezivanje ljudi za bandere u Hersonu, u stvari, ide po jednom scenariju, i već liči na čistu farsu. Međutim, ono što je ranije toliko ljutilo zapadnu publiku, sada se na Zapadu ne shvata ozbiljno“, rekao je Dandikin za Moskovski Komsomolet.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /